duminică, decembrie 4, 2022

Alertă medicală de gripă și viroze respiratorii. Trei copii cu gripă internați în secțiile de boli infecțioae ale Spitalul “Victor Babeș” Timișoara. Diferențele importante dintre cele două afecțiuni.

Alertă de gripă și viroze respiratorii la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeș” Timișoara. Medicii atrag atebnția că, în ultimele zile a crescut numărul copiilor, dar și al adulților cu infecții cu virusul gripal sau cu viroze respiratorii.

Te-ar mai interesa: Își pun propriile interese pe primul loc: Cele tre...

Potrivit unui comunicat postat pe pagina de Facebook a instituției medicale, în secțiile de boli infecțioase ale Spitalului “Victor Babeș” sunt internați, în prezent, trei copii în vârstă de 4 ani, fiecare cu gripă și unul cu o stări febrile.

Alertă medicală de gripă și viroze respiratorii. Trei copii cu gripă internați în secțiile de boli infecțioae ale Spitalul “Victor Babeș” Timișoara

În același timp, a crescut numărul copiilor și adulților ce au fost consultați în Ambulatoriul unității sanitare, dar nu au necesitat internare.

„A crescut numărul de cazuri, și era, de altfel, și normal să se întâmple așa după ce nu s-au mai purtat măștile de protecție, odată cu ridicarea restricțiilor. Am observat în ultimele zile un trend ascendent în ceea ce privește cazurile de gripă și viroze respiratorii.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului pe care le-ai putea depista ...

Majoritatea, din fericire, sunt forme ușoare, iar pacienții pot fi tratați acasă, evident, sub monitorizarea medicului de familie.

Din păcate, sunt și cazuri cu complicații, care necesită internare.

Trebuie spus că noi preluăm toate cazurile de infecții respiratorii care au nevoie de suport spitalicesc, atât copii, cât și adulți. Cei mici vin la spitalul nostru, în cele mai multe cazuri, după un consult inițial făcut la Spitalul de Copii Louis Turcanu”, a declarat dr. Teodora Moisil, medic primar boli infecțioase la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeș Timișoara, potrivit sursei citate mai sus.

Te-ar mai interesa: Care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui ...

Medicii unității sanitare recomandă ca, în cazul apariției unor simptome de viroză sau gripă, îndeosebi în cazul copiilor, să se ia legătura imediat cu medicul de familie care poate recomanda un consult.

Depistarea gripei se poate face în unitățile medicale, unde se prezintă pacientul simptomatic, folosind un test antigripal. Boala se tratează în spital sau la domiciliu, după caz, folosind medicație specifică, antivirală.

Te-ar mai interesa: La ce trebuie să fim atenți când consumăm miere și...

Diferențele importante dintre cele două afecțiuni

Trebuie să facem distincția între virozele respiratorii și virusul gripal, atrag atenția specialiști.

În cazul virozelor respiratorii semne precum:

  • febra,
  • tusea,
  • starea de oboseală,
  • rinorea,
  • uneori durerile în gât sunt de intensitate mai redusă.

În cazul gripei, simptomele sunt mult mai accentuate și persistente.

  • Gripa debutează brusc, cu febră și cefalee.
  • Febrei, care poate să ajungă și la 39 de grade, i se adaugă durerile musculare, frisoanele, o tusă seacă, dar și o stare de oboseală marcantă și chiar weezing (respirație șuierătoare).
  • Gripa poate duce la complicații, cel mai frecvent pulmonare dar în cazul copiilor vorbim și de laringite sau complicații în sfera ORL, asta dacă nu este tratată la timp

În ambele situații este necesară izolarea pacientului pentru a nu transmite mai departe boala. Pe lângă medicația specifică și simptomatică,se recomada și consumul cât mai mare de lichide, potrivit sursei citate.

Te-ar mai interesa: Te doare în GÂT? Rețeta unui medic te va scapă rap...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private