Sari la conținut

Medicii dezvăluie cel mai bun ceai ce conține antioxidanți care luptă împotriva cancerului și reduce riscul de apariție a diabetului

Doctorul, care a scris Eat To Beat Disease, explică că floarea de mazăre fluture (Clitoria ternatea) conține niveluri ridicate de antocianină antioxidantă. Originară din Asia de Sud-Est, florile uscate au fost folosite de secole sub formă de ceai. „Bioactivul albastru-violet” conține proprietăți medicinale și de stimulare a sănătății.

Dr Li a explicat: „Compușii sunt antioxidanți care luptă împotriva cancerului. Ei înfometează și ucid celulele canceroase, precum și elimină celulele stem canceroase.

Antocianinele conțin și proprietăți antiangiogene. De asemenea, s-a demonstrat că impresionanții bioactivi luptă împotriva efectelor îmbătrânirii și stresului oxidativ.

Deși mai sunt necesare cercetări asupra antocianilor, acestea par să joace un rol în daunele radicalilor liberi”.

Ceaiul din plante fără cofeină are un gust asemănător cu ceaiul verde, a spus dr. Li, care a sugerat să schimbați ceaiul de după-amiază cu ceaiul din flori de mazăre de fluture.

Dr Li a adăugat: „Când pigmentul albastru este amestecat cu un acid, cum ar fi sucul de lămâie, se transformă într-o culoare fucsia strălucitoare”.

Modalități de reducere a riscului de cancer

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) îi sfătuiesc pe cei care doresc să minimizeze riscul de cancer să facă „alegeri sănătoase” în viață.

Aceasta include: menținerea unei greutăți sănătoase; limitarea cantității de alcool consumată; și protejarea pielii împotriva daunelor solare.

Cancer Research UK a avertizat că „nu toate cancerele pot fi prevenite”, dar vă puteți reduce riscul de cancer prin aderarea la alegeri mai sănătoase.

Ceaiul reduce și riscul de diabet

Potrivit cercetărilor, consumul de floare de mazăre fluture poate reduce și riscul de diabet.

Un studiu, publicat în jurnalul BMC Complementary Medicine and Therapies, a investigat modul în care băutura ar putea afecta nivelul zahărului din sânge și al insulinei.

Deși a existat un eșantion mic de 15 persoane, cei care au consumat ceaiul din plante au beneficiat de scăderea glicemiei și a nivelurilor de insulină.

Un alt studiu a raportat că proprietățile antioxidante ale florii de mazăre de fluture ar putea proteja împotriva deteriorării celulelor și a complicațiilor legate de diabet.

Cum să reduceți riscul de diabet

Diabetul de tip 2 nu trebuie să fie o eventualitate, mai ales dacă se află în familia ta.

Două dintre principalele modalități de a reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2 sunt să mănânci sănătos și să faci des exerciții fizice.

O dietă sănătoasă

Pentru a preveni riscul de creștere a zahărului din sânge și complicațiile care pot apărea cu aceasta, dieta este primordială.

Potrivit organizației caritabile Diabetes UK, există dovezi că ceaiul neîndulcit ar putea reduce riscul unei persoane de a dezvolta diabet de tip 2.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel