joi, decembrie 3, 2020
Irina Lungu

Un băiețel în vârstă de șapte ani din județul Sibiu a rămas fără două degete de la mâna stângă, în urma unui accident. Din fericire, medicii de la Spitalul Județean Târgu Mureș au reușit să reatașeze degetele chirurgical, relatează Agerpres.

Operația a fost realizată de o echipă de specialiști de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş și a durat peste şapte ore.

„O echipă de medici, formată din Georgeta Cif, medic specialist chirurgie plastică, Loredana Ungureanu, medic specialist ATI şi medici rezidenți din specialitatea chirurgie plastică, coordonată de Dorin Dorobanţu, şeful Compartimentului Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, au realizat, duminică după-amiaza, 17 noiembrie, o intervenție de replantare de degete 2 şi 3 mână stângă, unui copil de 7 de ani, în urma unui accident. Pacientul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş cu elicopterul SMURD, din judeţul Sibiu. Intervenţia a durat 7 ore şi a constat în osteosinteza degetelor amputate, precum şi refacerea tendoanelor, vaselor şi nervilor, fiind încheiată cu succes”, a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, SCJU Târgu Mureş.

Potrivit comunicatului, pacientul este monitorizat postoperator în cadrul Compartimentului ATI Copii şi va fi supravegheat în continuare de către o echipă complexă de medici pentru monitorizarea evoluţiei, primele 14 zile fiind critice pentru viabilitatea segmentelor replantate.

Ulterior, acesta va trebui să urmeze un program de fizio-chineto-terapie pentru reluarea funcţionalităţii degetelor.

Parteneri