Sari la conținut

„Medicii mi-au ignorat simptomele – acum am cancer în stadiul 4”

tratament cancer
Sursă foto: Arhivă Doctorul Zilei
Boala incurabilă distrusa cu ajutorul unui tratament

Un britanic, tată a doi copii, a fost diagnosticat cu cancer de intestin în stadiul 4 – la aproape doi ani de când a început să caute asistență medicală.

Richard Scott, în vârstă de 41 de ani, a declarat că a început să observe sânge în scaun și să se confrunte cu o epuizare extremă, ceea ce l-a determinat să viziteze un medic în martie 2021.

„Pe măsură ce lunile treceau, simptomele mele persistau, am avut încredere în sfaturile [medicului meu generalist] și, pentru că nu păreau îngrijorați de simptomele mele, am fost liniștit”, a declarat Scott pentru SWNS.

El a spus că a fost testat pentru boala inflamatorie intestinală, testele arătând niveluri ridicate de calprotectină, care au revenit la normal în urma unor examene suplimentare. Calprotectina este un potențial biomarker pentru cancerul colorectal.

A revenit la medic în aprilie 2022 cu aceleași simptome, precum și cu dureri, suferințe și vizite mai frecvente la toaletă.

S-a identificat din nou o prezență crescută a calprotectinelor.

Scott a spus că, în cele din urmă, a fost îndrumat către un gastroenterolog – și a fost diagnosticat în august 2022 cu cancer intestinal în stadiul 4, care se răspândise la ficat.

„Medicii mi-au ignorat simptomele – acum am cancer în stadiul 4”

„Ultimele câteva luni după diagnosticul meu au fost un adevărat amestec de emoții”, a recunoscut el pentru SWNS.

„Tratamentul meu, în special în timp ce încercam să mă obișnuiesc cu diagnosticul meu și cu faptul că cancerul era foarte avansat, a fost dificil – nu doar din punct de vedere fizic, ci și emoțional și financiar.”

Lucrătorul caritabil a fost supus recent la șase luni de chimioterapie și la o intervenție chirurgicală pentru a i se îndepărta o tumoare din ficat.

Scott crede că ar putea fi nevoit să mai fie supus altor intervenții chirurgicale și să primească un sac de colectare pentru deșeurile sale.

Pe măsură ce se recuperează, soția lui Scott, Anny, a rămas să îndeplinească o mulțime de sarcini pentru el.”Acum mă bazez pe Anny, iar ea a trebuit să renunțe la orele de muncă pentru a mă ajuta să am grijă de mine”, a explicat Scott, potrivit NY.

„Mă confrunt cu un viitor incert, dar sunt hotărât să dau tot ce pot pentru a lupta împotriva acestei boli și să petrec cât mai mult timp posibil cu familia mea.”

Cuplul are două fiice, în vârstă de 6 și 10 ani.

„Obișnuiam să facem totul ca o familie – să mergem în vacanțe, excursii, ieșiri, dar toate acestea sunt suspendate în acest moment din cauza bolii mele”, a precizat Scott.

„Am încercat să rămân cât se poate de pozitiv, nu numai pentru mine și pentru recuperarea mea, ci și pentru Anny și copii.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel