joi, martie 4, 2021

Medicii militari au resuscitat Lombardia României, așa cum a fost numită Suceava. Cel mai mare focar de COVID-19 din țara noastră a avut nevoie de intervenția Armatei.

La Suceava situația a focarului de COVID-19 este stabilizată, la o lună după ce armată a preluat conducerea Spitalului Județean. Medicii militari vor preda astăzi ștafeta unei conduceri interimare.

Corespondenta Radio România Actualități a stat de vorbă cu coordonatorul activității Spitalului Județean Suceava.

Conform conducerii militare a Spitalului Județean Suceava, situația focarului de COVID-19 este stabilizată. După preluarea conducerii spitalului, medicii militari au reconstituit activitatea consiliului medical, iar astăzi vor preda ștafeta noii conduceri interimare a spitalului, aleasă prin vot de cadrele medicale.

Coordonatorul activității de la Spitalul Județean Suceava, secretar de stat în Ministerul Sănătății, generalul Ionel Oprea: ”Planul pe care l-am stabilit aici împreună cu acei colegi care vor prelua conducerea acum va transforma spitalul într-o structură spitalicească rezistentă la asemenea încercări. Prin pavilionul de terapie intensivă pe care îl vor crea la secția de boli infecțioase prin cele două filtre garderobă de la punctele de acces în cele două circuite COVID-non-COVID va deveni un spital pregătit pentru a funcționa fără probleme pentru o epidemie de genul ăsta, de nivel microbiologic.”

Reporter: Cum vi s-a părut Suceava? Timp de o lună aţi stat aici, aţi lucrat cu cadrele…

Ionel Oprea: Suceava, excelentă. Au aici nişte oameni extraordinari. M-au impresionat cu generozitatea. Ce să mai dăm spitalului. Dacă s-ar întâmpla așa ceva peste tot în instituțiile românești cred că am bate multe ţări de pe mapamond.

Ultimele stiri

Parteneri