Sari la conținut

Medicii sunt în alertă: S-a descoperit o nouă boală care afectează celulele pulmonare

Medicii sunt în alertă: S-a descoperit o nouă boală. Medicii sunt în alertă. Vor fi mari probleme. Potrivit ultimelor declarații ale medicilor, două virusuri respiratorii, care în mod normal nu par atât de grave, pot da naștere unui nou virus hibrid. Acest virus este capabil să pătrundă în sistemul imunitar al persoanei afectate și să infecteze celulele pulmonare.

A apărut o nouă boală

Boala poate afecta sistemul imunitar al oamenilor. Acest virus este capabil să infecteze și alte celule din apropiere, chiar dacă în organismul pacientului sunt prezenți anticorpi împotriva gripei.

În fiecare an, în întreaga lume, sunt internați aproximativ cinci milioane de pacienți cu gripa A, iar vinovat pentru aceste îmbolnăviri în masă ar fi virusul respirator sincițial (RSV), care este considerat a fi cauza principală a formării infecțiilor acute ale tractului respirator inferior la copiii sub cinci ani și poate provoca boli severe.

„Virușii respiratori există ca parte a unei comunități de mai mulți viruși care vizează toți aceeași regiune a corpului, ca o nișă ecologică. Trebuie să înțelegem cum apar aceste infecții în contextul celuilalt pentru a obține o imagine mai completă a biologiei fiecărui virus în parte”, a declarat medicul.

Joanne Haney de la Centrul de cercetare a virusurilor MRC-Universitatea din Glasgow.

Cerecetătorii consideră că această fuziune poate fi, de fapt, motivul pentru care co-infecțiile îi pot duce pe unii pacienți la o pneumomie virală, care este mult mai greu de tratat.

Un nou tip de virus patogen

Doctorul Joanne Haney susține că a făcut câteva cercetări, alături de colegii săi, în care au infectat celule pulmonare umane cu ambele virusuri ce au format noua boală. În urma cercetărilor, medicii au observant faptul că virusurile, în loc să concureze unul cu celălalt, s-au contopit pentru a forma un virus hibrid în formă de palmier, cu RSV și gripă.

„Acest tip de virus hibrid nu a mai fost descris niciodată. Vorbim despre virusuri din două familii complet diferite care se combină împreună cu genomurile şi proteinele externe ale ambelor virusuri. Este un nou tip de virus patogen.”, a spus profesorul Pablo Murcia, supervizorul cercetării publicate în Nature Microbiology, potrivit The Guardian.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel