vineri, august 19, 2022

Medicii cardiologi din România se confruntă cu o situație critică. O boală cumplită nu ține cont de vârstă. Organizația Mondială a Sănătății a declarat că este vorba despre burnout.

Infarct din cauza epuizării

Medicii români se confruntă cu o situație critică. Tinerii fac infarct din cauza epuizării și vin la spital cu o durere în piept. Specialiștii au declarat că este vorba de o infecție la nivelul inimii.

Te-ar mai interesa: Dr. Bilic: Ricotta e urdă, mozarella e cașcaval. C...

În ultimii 10 ani, infarctul la vârste foarte tinere a apărut din cauza epuizării. Organizația Mondială a Sănătății a declarat că este vorba despre burnout și că este o boală gravă.

Dr. Smărăndiță Lăcău, medic primar radiologie: „Apar niște cicatrici care pot fi vizualizate prin rezonanță magnetică pe o secvență specială. Aceste cicatrici sunt diferite în cazul unui pacient care a suferit un infarct și a unui care a avut miocardită”, potrivit stirileprotv.ro

Infecție la nivelul inimii

În ultimii ani, foarte mulți tineri au făcut infarct la doar 20 de ani. După orice infecție respiratorie severă, poate apărea inflamația mușchiului cardiac, mai exact miocardită.

Te-ar mai interesa: Elena Udrea: Cer să fiu declarată nebună și lipsit...

„Când structura mușchiului cardiac – numit miocard – suferă, e afectat automat și sistemul nervos al mușchiului. Și apar palpitații. Inima bate mai repede, bate neregulat. Trebuie să mergem la cardiolog”, a conchis Dr. Oren Iancovici, medic cardiolog.


De ce fac tinerii infarct?

Conform specialiștilor, inima nu se mai contractă normal și nu mai furnizează sânge. Este indicat ca pacienții să facă o ecografie pentru a își trata mai rapid problema.

Te-ar mai interesa: Te doare călcâiul? Când e recomandat să mergi la m...

„Dacă un pacient de 23 de ani ajunge la spital cu durere în piept, acum 10 ani te-ai fi gândit la o miocardită, acum există infarct la 23 de ani. Infarctul a devenit frecvent la vârste mici și cam egal femei- bărbați”, a declarat Dr. Smărăndiță Lăcău, medic primar radiologie.

Situația este îngrijorătoare

„Avem în fiecare zi oameni sub 40 de ani, chiar sub 30 de ani, cu infarct miocardic acut. Aşadar, această boală extrem de severă, care omoară oameni, apare din ce în ce mai des la oamenii tineri.

Te-ar mai interesa: Copii puși în pericol de părinți. Dr. Monica Pop: ...

În plus, toţi factorii de risc care afectează inima şi anume: hipertensiunea arterială, diabetul, creşterea colesterolului, apar din ce în ce mai des la tineri”, a declarat Dr. Dragoș Vinereanu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private