Sari la conținut

Medicina alternativă ne scapă de sindromul colonului iritabil

colon iritabil
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
colonului iritabil

Sindromul colonului iritabil (SCI) este o tulburare a sistemului digestiv care afectează colonul (intestinul gros). Persoanele care suferă de SCI pot experimenta simptome precum durere abdominală, balonare, crampe, diaree sau constipație. Aceste simptome pot varia în intensitate și pot apărea în episoadă sau pot fi persistente.

Cauza exactă a SCI-ului nu este complet înțeleasă, dar se crede că multiple factori pot contribui la dezvoltarea sa, inclusiv sensibilitatea crescută a colonului, probleme ale sistemului nervos sau dezechilibre chimice la nivelul intestinului.

Potrivit recomandărilor făcute de specialiști, există câteva remedii eficiente pentru ameliorarea colonului iritabil.

 Scorțișoara și ghimbirul

Aceste condimente sunt un remediu popular util pentru a scăpa de balonare și flatulență. Se amestecă o lingură din cele două ingrediente cu un pahar cu apa fierbinte si se bea înainte sau în timpul mesei.

 Sucul de aloe, semințele de in și kiwi

 Sucul de aloe, semințele de in și kiwi ajută și la sindromul de colon iritabil manifestat prin constipație. Folosiți 1-2 linguri de suc de aloe pe stomacul gol până când totul revine la normal. Se toarnă una sau două linguri de semințe de in cu un pahar cu apă fierbinte și amestecul se lasă peste noapte.

Kiwifructul, un produs minunat pentru colon iritabil

Dimineața se bea paharul cu infuzia pe stomacul gol. Kiwifructul este un produs minunat pentru această afecțiune și face față oricărei constipații. Este suficient să mănânci 2-3 fructe de mărime medie înainte de culcare.

Decoctul de scoarță și cătină

Un remediu eficient pentru acest sindrom, dar nu exagera. Se toarnă o lingură de cătină măcinată cu un pahar cu apă fierbinte, se lasă să stea 20 de minute, se strecoară și se bea sub formă de decoct înainte de culcare.

Atenție – dacă o astfel de doză vă dă diaree, atunci folosiți 1 linguriță pentru a pregăti decoctul. Cu toate acestea, cel mai important lucru este alimentația adecvată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel