joi, martie 30, 2023

Medicul Adrian Marinescu anunță sfârșitul pandemiei. „După acest val mă aştept ca vara să fie deja liniştită”

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, se arată optimist în privința pandemiei de coronavirus. Acesta susține că, din vară, lumea va trăi în mod „normal”.

Medicul Adrian Marinescu anunță sfârșitul pandemiei. „După acest val mă aştept ca vara să fie deja liniştită”

„Valul acesta va fi ultima strigare. Nu înseamnă că dispare virusul, dar mă aştept să fie ultima strigare cu impact important în populaţie. Vor exista în continuare cazuri care însă mă aştept să fie în număr mai mic, la nivel de regiune.

Te-ar mai interesa: Antibiotice naturale: scapă de infecțiile bacterie...

Nu ştiu cât vor ţine de sezon, pentru că virusul nu e neapărat sezonier, dar mă aştept ca lucrurile să se schimbe treptat şi să fie punctul în care să nu mai fie nevoie de măsuri efective, să nu mai fie necesare. Şi vom reuşi să convieţuim cu virusul.

După acest val mă aştept ca vara să fie deja liniştită. Mă aştept ca din vară să se întâmple toate acestea, adică să revenim la normalitate, să ne bucurăm de lucrurile pe care le puteam trăi în mod normal, la o viaţă normală”, a declarat medicul Adrian Marinescu, potrivit Adevărul.

Vărful valului 5 va fi în luna martie

Medicul Adrian Marinescu preconizează că vârful valului 5 va fi în luna fenruarie, dar spune că deși varianta Omicron este mai contagioasă decât varianta Delta, produce forme de boală mai ușoare, a precizat medicul.

Te-ar mai interesa: Conferința „Galatia 2023” aduce în România special...

„Vârful valului va fi undeva în jumătatea lunii februarie, sigur plus-minus, atunci ar trebui să fie intensitatea maximă. Iar scăderea nu va fi peste noapte, ci se va întâmpla treptat.

Dar mă aştept ca după luna martie situaţia să înceapă să se echilibreze. Ceea ce înseamnă că avem acum nişte săptămâni care vor fi complicate, din păcate”, a mai declarat Adrian Marinescu.

Te-ar mai interesa: Medicii gastro-intestinali împărtășesc alimente pe...

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate în România 16.610 de cazuri noi de persoane infectate cu Sars-CoV-2, cu 150 mai puține decât în ziua anterioară, și 58 de decese, dintre care 2 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu Sars-CoV-2.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private