Sari la conținut

Medicul Adrian Marinescu știe când scăpăm definitiv de coronavirus. „E cam ultimul val”

Medicul Adrian Marinescu știe când scăpăm definitiv de coronavirus. „E cam ultimul val”.

Directorul medical al Institutului „Matei Balş” din București a anunțat că acest al patrulea val este ultimul și că pandemia va fi istorie din primăvara anului următor.

Medicul Adrian Marinescu a declarat, la Marius Tucă Show, că „din primăvară să zicem că vor fi ape albastre, dar nu va fi așa că pandemia de coronavirus se închide ca o ușă”. Conform specialistului, „Se va pierde cu siguranță destul de curând. E cam ultimul val. Situația epidiomiologică din toamna asta și iarnă. Din primăvară să zicem că vor fi ape albastre, dar nu va fi așa că pandemia se închide ca o ușă. Se vor stinge”.

În același timp, medicul Marinescu a subliniat importanța vaccinării anti-covid, pentru a preîntâmpina o formă severă de Covid.

„Dacă nu ar fi strategia de vaccinare, cu măsurile preventive ar exista o altă strategie sau ar exista varianta suedeză? Dar și-au dat seama că trebuie să se vaccineze. Nu cred că e o strategie mai bună. Vaccinarea nu înseamnă că ajută 100%, că nu poți să transmiți, dar ce mă interesează este să nu fac o formă severă. Dacă reușesc prin vaccinare să salvez oameni, e o strategie bună”, a declarat dr. Marinescu, potrivit alephnews.ro.

Medicul Adrian Marinescu avertizează că lunile care urmează vor fi complicate

După ce au fost raportate peste 500 de noi cazuri Covid pe teritoriul țării noastre, în ultimele 24 de ore, Adriam Marinescu a subliniat că trebuie să fim pregătiţi pentru ce va urma, însă fără să intrăm în panică. Acesta a explicat că „lunile care urmează vor fi complicate”.

„Eu ce am văzut, din experiența pandemiei, este că nu este bine să facem calcule, când se atinge vârful, dacă e un platou sau un vârf. Lucrurile astea sunt greu de prognozat pentru simplu motiv că sunt elemente dinamice. Adică, în funcţie de ce se întâmplă de acum încolo. Și sunt mulţi factori care pot influenţa, lucrurile se pot schimba.

Cred că lunile care urmează vor fi complicate din acest punct de vedere. Clar vor fi mai multe infecţii şi trebuie să găsim acea variantă de mijloc în care ne ducem viaţa mai departe, dar o facem cu prudenţă pentru că există riscul să ne infectăm şi să facem şi o formă severă”, a declarat medicul, pentru DCNews.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.