duminică, mai 29, 2022

Valul 5 pare să cauzeze cele mai multe infectări. Vestea bună este că virusul, se pare, nu provoacă forme mai grave de COVID. Specialiștii atrag atenția, însă, că acest lucru nu înseamnă că varianta nu poate ucide.

Specialiștii susțin că acesta va fi ultimul val semnificativ. Virusul, se pare, va deveni o răceală comună în viitor.

Adrian Marinescu, medic și director medical al Spitalului „Matei Balș”, oderă detalii despre acest val și ce ne așteaptă în viitor.

Te-ar mai interesa: Dementa: Mirosi asta? Semnul mirositor este semnif...

„Valul 5 va fi ultima strigare”

„Vârful valului 5 va fi undeva la jumătatea lunii februarie, plus-minus, atunci ar trebui să fie intensitatea maximă. Iar scăderea nu va fi peste noapte, ci se va întâmpla treptat. Dar mă aştept ca, după luna martie, situaţia să înceapă să se echilibreze”, a spus medicul Adrian Marinescu.

Conform acestuia, infecția cu SARS-CoV-2 va deveni o afecţiune mai puţin severă. Mai mult, începând din această vară, ar trebui să ne putem întoarce la „normalitate”.

„Valul acesta va fi ultima strigare. Nu înseamnă că dispare virusul, dar mă aştept să fie ultima strigare cu impact important în populaţie. Vor exista în continuare cazuri, însă mă aştept să fie în număr mai mic, la nivel de regiune. Nu ştiu cât vor ţine de sezon, pentru că virusul nu e neapărat sezonier, dar mă aştept ca lucrurile să se schimbe treptat şi să fie punctul în care să nu mai fie nevoie de măsuri efective, să nu mai fie necesare. Şi vom reuşi să convieţuim cu virusul”, a spus doctorul.

Te-ar mai interesa: Dismorfia musculară sau obsesia pentru mușchi: Cun...

„După acest val, mă aştept ca vara să fie deja liniştită. Mă aştept ca din vară să se întâmple toate acestea, adică să revenim la normalitate, să ne bucurăm de lucrurile pe care le puteam trăi în mod normal”, a spus Adrian Marinescu pentru Adevărul. Chiar dacă numeroşi infecţionişti şi epidemiologi cred că există riscul apariţiei unor tulpini mai agresive, directorul medical de la „Matei Balş” este aproape sigur că pentru SARS-CoV-2 a început declinul.

Te-ar mai interesa: Scăpă de mucegai! Care este cel mai simplu și efic...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private