sâmbătă, mai 28, 2022

În cadrul unei vizite la Ploiești, șeful Departamentului de Situații de Urgență, Raed Arafat a susținut și o conferință de presă prin care a ținut să menționeze că valul cinci al pandemiei este ținut sub control, iar impactul nu este unul major asupra sistemului sanitar.

„Din fericire, impactul nu e unul major, care să necesite paturi şi capacităţi suplimentare. (…) Astăzi am depăşit 500 de cazuri în secţiile de terapie intensivă, dar capacitate pentru preluare încă există. Monitorizăm foarte atent acest lucru (…).

Te-ar mai interesa: Căștile audio, un pericol? Un studiu dezvăluie cât...

Cu cât creşte numărul cazurilor pozitive, există posibilitatea să crească şi numărul cazurilor din terapie intensivă în continuare. (…) Astăzi am avut 43 de pacienţi noi în terapie intensivă. Sunt zile în care avem doi pacienţi noi în terapie intensivă sau sunt zile în care avem 20 sau 30, dar astăzi am avut 43. (…)

Dacă va continua impactul pe terapie intensivă (…), normal că ăsta e un semnal de alarmă că există un impact serios, mai ales că avem persoane nevaccinate vulnerabile. Nu toate formele sunt cauzate de Omicron, sunt şi forme cauzate de Delta. (…)

Te-ar mai interesa: Liviu Dragnea e o poveste uitată! Irina l-a înlocu...

Rolul nostru este să ne pregătim să creştem capacitatea, dacă este nevoie, în continuu”, a spus Raed Arafat într-o conferinţă susţinută la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, potrivit Agerpres.

Întrebat de o posibilitate a întăririi măsurilor de restricții, șeful DSU a susținut că în acest moment nu sunt necesare măsuri suplimentar. Cu toate acestea, subliniază încă o dată importanța respectării măsurilor de restricție actuale.

Te-ar mai interesa: Vor fi amendați românii care nu-și fac analize în ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private