Sari la conținut

Medicul Beatrice Mahler: ne confruntăm cu o creștere cu 70% a numărului pacienților cu astm. Cum se manifestă astmul?

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Astmul redevine una dintre principalele afecţiuni care aduc pacientul în cabinetul medicului pneumolog, afirmă managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, care menţionează că serviciile solicitate unităţii medicale de către pacienţii simptomatici cu această afecţiune sunt în creştere cu peste 70% în primele 4 luni ale anului 2023 faţă de anul 2022, relatează Agerpres.

„Astmul redevine una dintre principalele afecţiuni care aduc pacientul în cabinetul medicului pneumolog. Serviciile solicitate Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta de către pacienţii simptomatici cu astm sunt în creştere cu peste 70% în primele 4 luni ale anului 2023 faţă de anul 2022.

Un trend crescător ce atrage atenţia cu privire la o problemă de sănătate care are soluţii cu condiţia unui diagnostic şi tratament corect. Numărul serviciilor medicale din institut în primele 4 luni ale anului 2023 a fost de 1.392, în condiţiile în care anul 2022 în aceeaşi perioadă a adus in cabinet 818 cazuri de astm”, a scris Beatrice Mahler pe pagina de Facebook a Institutului „Marius Nasta” cu prilejul Zilei Internaţionale a Astmului.

Potrivit medicului, oricine poate face astm, la orice vârstă, afecţiunea fiind de diferite tipuri, neavând un sigur factor declanşator.

Astmul se manifestă prin tuse, weezing (respiraţie şuierătoare), constricţie în piept.

„Pacienţii cu astm corect trataţi pot avea o viaţă normală, adică: pot lucra, se pot juca şi pot merge la şcoală, pot dormi bine noaptea, pot evita majoritatea crizelor de astm”, susţine medicul.

Cei diagnosticaţi cu astm trebuie să utilizeze corect spray-ul inhalator, să meargă la medic cel puţin o dată pe an pentru control sau imediat dacă au avut o criză de astm sau simptomele au reapărut, să solicite medicului un plan de acţiune scris pentru astm bronşic, să stea departe de lucrurile care vă declanşează atacurile de astm (praf, alergeni, substanţe chimice, poluanţi).

„Viaţa persoanelor cu astm bronşic este în directă legătură cu calitatea aerului pe care aceştia îl inhalează, ceea ce presupune împletirea măsurilor medicale necesare pentru aceşti pacienţi cu măsuri de sustenabilitate a mediului în care ei trăiesc”, afirmă Beatrice Mahler.

 

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: