vineri, august 12, 2022

Sistemul sanitar din România este într-un punct aproape de colaps din cauza numărului crescut de pacienți infectați cu virusul Sars-CoV-2. Valul patru al pandemiei se pare a fi cel mai agresiv de până acum datorită rapidității de creștere a numărului de persoane infectate.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.032 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 187 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Te-ar mai interesa: Făcute la 12 noaptea, 12 mătănii către Maica Domnu...

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

Medicul Cătălin Apostolescu, directorul Institutului „Matei Balş” din  Bucureşti, care a prezentat un tablou sumbru cu privire la valul patru al pandemiei COVID:

„Am avertizat toată vara că valul 4 va veni. Şi a venit. Singura surpriză care este pentru noi, este amploarea acestui val, care într-adevăr a avut o dinamică foarte rapidă.

Te-ar mai interesa: MEDIC: Atenție la aceste băuturi! Efecte devastato...

Partea proastă este că mă tem că încă nu a atins vârful, deci mai poate creşte. Până în momentul de faţă, acesta este cel mai agresiv val. Rapiditatea creşterii numărului de cazuri este un element de agresivitate.

Al doilea element de agresivitate este reprezentat de faptul că, faţă de primele trei valuri, acum avem foarte mulţi tineri fără comorbidităţi. Când zic tineri, mă refer inclusiv la persoane de 25, de 28 de ani, care ajung cu forme severe.

Te-ar mai interesa: Aplicație care te răsplătește să faci sport: Când ...

Al treilea element de gravitate este dat de populaţie, care se prezintă tardiv la medic. Sunt oameni care ajung pentru prima oară, în a şaptea zi, în a opta zi, în a zecea zi de la debutul bolii şi deja ajung în insuficienţă respiratorie.

„Spitalul nostru este plin de nevaccinaţi”

 Vaccinaţii reprezintă sub 5% şi aceia care sunt vaccinaţi şi ajung în spital, sunt de obicei aceia care au şi alte comorbidităţi. În momentul de faţă, în Terapie Intensivă este un pacient vaccinat, dar are 92 de ani”, a spus medicul Cătălin Apostolescu.

Te-ar mai interesa: BILIC: De ce să alegem chipsuri din cartofi în loc...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private