vineri, ianuarie 27, 2023

Medicul Mihai Craiu avertizează în plin val de Bronșiolita cu virus sincițial respirator (VSR) despre ce trebuie să țină cont părintele în tratamentul copilului bolnav: „Categoric nu trebuie să faceți asta!”

Medicul Mihai Craiu avertizează în plin val de Bronșiolita cu virus sincițial respirator (VSR) despre ce trebuie să țină cont părintele în tratamentul copilului bolnav: „Categoric nu trebuie să faceți asta!”

Te-ar mai interesa: Eructațiile (râgâielile) excesive pot fi un semn d...

Domnul doctor Mihai Craiu a explicat care sunt primii pași pe care părinții trebuie să îi facă în momentul în care copilul se îmbolnăvește.

„Bronșiolita cu virus sincițial respirator (VSR) produce în aceste zile foarte multe emoții.

Părinții acestor copii sunt îngrijorați și există o evidentă discrepanță între maladia copiilor și abordarea practică a acestora în diversele servicii medicale din Europa și SUA.

Dar ce este comun, în toate protocoalele care se referă la tratamentul bronșiolitei la domiciliu, sunt aceste 3 elemente:

1. Alăptarea respectiv folosirea formulei adecvate de lapte, la copiii ce nu pot fi alăptați, este PRINCIPALUL tratament.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știi despre artroza genunchiului, bo...

2. Nasul trebuie desfundat cu apa de mare sau ser fiziologic.

3. Nu se folosesc medicamente la copiii atât de puțin bolnavi încât pot fi tratați acasă!!

Dacă a fost consultat de medic și a fost trimis acasă, copilul dumneavoastră nu are nevoie de medicamente inhalatorii.

CATEGORIC nu are nevoie de adrenalină nebulizată… si nici de ventolin, Flixotide sau orice alt medicament antiastmatic”, scrie medicul pediatru Mihai Craiu pe o rețea socială.

Te-ar mai interesa: Legătura dintre sforăit și boala Alzheimer. Tulbur...


Care sunt simptomele infecției cu VSR?

La debut, simptomele infecției cu VSR pot fi asemănătoare cu cele ale unei răceli și pot include:

  • Febră ușoară
  • Scurgere de mucozități nazale
  • Tuse uscată
  • Durere în gât
  • Durere de cap, ușoară

Majoritatea copiilor nu prezintă forme severe ale infecției cu VSR. Dar în cazul celor cu forme severe, infecția cu VSR se poate răspândi la plămâni, cauzând pneumonie sau bronșiolită. Aceste simptome pot include febră, respirație superficială sau rapidă, tuse, respirație șuierătoare (wheezing), scăderea apetitului alimentar și culoarea albăstruie a pielii.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Acestea sunt cele mai bune alimente ...

În cazul în care copilul dumneavoastră manifestă simptome mai severe sau este considerat la risc pentru complicații grave din cauza infecției cu VSR, adresați-vă medicului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private