duminică, august 14, 2022

Situația epidemiologică provocată de valul 4 al pandemiei de coronavirus îngrijorează specialiștii din toată țara. Varianta Delta, se pare, face tot mai multe victime. Experții în sănătate estimează că, odată cu venirea sezonului rece, numărul de infectări va exploca în mod semnificativ.

Mihai Craiu, medic pediatru, a efectuat o analiză a evoluției epidemiologice. Acesta susține că este deja prea târziu pentru a salva viața a mii de pacienți bolnavi.

Te-ar mai interesa: Vindecare prin puterea minții. Profesorul Dulcan: ...

Unul din patru pacienți de la ATI a murit în ultimele 24 de ore

„Cifra zilei de azi este 26.51%.

Pe scurt, în ultimele 24 ore, unul din patru pacienți de la ATI, din toată țara, au murit.

Este deja târziu pentru orice măsură, pentru alte câteva mii de persoane. Morți prevenibile!

O tragedie fără margini și nu o „banală gripă” și nici „boala care nu există”…”, a scris, ieri, medicul Mihai Craiu pe pagina de Facebook a Spitalului Virtual pentru Copii.

Interes crescut pentru vaccinare

Evoluția pandemiei de coronavirus a impulsionat interesul românilor de a se vaccina, anunță RADOR.

Peste 60 de mii de persoane au primit ieri unul din serurile aprobate în țara noastră, majoritatea prima doză.

Te-ar mai interesa: Boala tăcută de care nici nu îți dai seama că poți...

De altfel, medicii confruntați cu numărul mare de pacienți în stare gravă au făcut din nou apel către populație să se imunizeze.

Într-o scrisoare deschisă adresată tuturor românilor, intitulată ‘Strigăt de disperare’, Colegiul Medicilor a reiterat acest lucru.


91% dintre decesele de COVID sunt la persoanele nevaccinate

De altfel, datele furnizate ieri de Institutul Național de Sănătate Publică arată că peste 91% din decesele COVID din ultima săptămână au fost la persoane nevaccinate.

Te-ar mai interesa: Florin Salam, reacție acidă în miez de noapte: Lăs...

Ieri, la ultimul bilanț, autoritățile au anunțat că 382 de oameni au murit din cauza noului coronavirus, iar presiunea pe secțiile de terapie intensivă rămâne ridicată.

Sunt internaţi aproape 1.700 de pacienți. Din cele peste 15.700 de noi cazuri cele mai multe sunt în București.

Capitala a înregistrat nedoritul record de peste 3.100 de infectări, fiind urmată de județele Constanța, Cluj, Iaşi, Timiș și Prahova; cele mai puține cazuri au fost confirmate la Covasna.

Te-ar mai interesa: Beneficiile foliei de aluminiu pentru sănătate. Li...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private