Sari la conținut

Medicul Monica Pop mulțumește medicilor de la Spitalul Fundeni: a fost operată de cancer a cincea oară. „Când m-am trezit din anestezie, am zis că sunt la NASA”

dr. Monica Pop
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Dr. Pop,

Medicul Monica Pop mulțumește medicilor de la Spitalul Fundeni: a fost operată de cancer a cincea oară. „Când m-am trezit din anestezie, am zis că sunt la NASA”.

 După ce a dezvăluit pe pagina de Facebook că a fost operată din nou de cancer, medicul Monica Pop a avut o primă reacție la o televiziune din România.

Medicul oftalmolog a ținut să mulțumească public medicilor de la Institutul Clinic Fundeni care are medici şi dotări ca „la NASA” și s-a felicitat pe sine pentru alegerea acestui spital pentru o operație atât de delicată.

Medicul Monica Pop mulțumește medicilor de la Spitalul Fundeni

„Mă bucur foarte mult că vorbim din nou. Am sperat să depăşesc cu bine acest episod. Am venit din Reanimare direct acasă. Sunt acasă, sunt bine şi mă pregătesc să merg la lucru. Normal! Aşa am făcut întotdeauna după toate operaţiile. În ziua imediat externării, am mers la lucru.

M-am recuperat destul de bine. A fost o operaţie grea şi pentru chirurgi şi pentru mine. Nu am cuvinte! Pentru mulţumiri nu sunt cuvinte.

Când m-am trezit din anestezie, am zis că sunt la NASA. E cu totul altceva decât suntem noi obişnuiţi să vedem într-o secţie de anestezie şi terapie intensivă. Poate oricine să vadă şi să verifice dacă am exagerat măcar cu vreun cuvânt”, a declarat medicul Monica Pop, la România TV.

Fostul manager al Spitalului de Oftalmologie din Capitală a descris cu lux de amănunte condiţiile de care a avut parte, în calitate de pacient, la Spitalul Fundeni.

„Ne arată încă o dată că se poate! E spital de stat, nu este privat. Este deasupra oricărui spital de orice fel. Felul în care au înţeles că construiască această secţie ATI.

Acolo sunt numai mici rezerve de unu, două patru, poate sunt şi trei, cu pereţi din sticlă, cu toată aparatură la patul respectiv, cu paturi performante, cu tot ce trebuie. Secţia asta e condusă de doamna dr Tomescu. S-a prezentat în seara operaţiei un domn şi mi-a spus că este asistentul meu personal.

Sunt patru asistenţi pe tură şi unul, doi bolnavi au câte un asistent. Fiecare pacient beneficiază de acest asistent personal. Era o doamnă cu transplat hepatic. Sterilitatea e maximă. Nu intra nimeni fără halat, papuci, mască şi mănuşi. Fiecare salon are mopul lui, nu spală nimeni cu mopul de pe hol.

E de geniu ce am văzut acolo! Au kinetoterapeut care vine şi face exerciţii de respiraţie. Au avut ceva probleme de saturaţie şi de insuficienţă hepatică post operator.

Cu toate durerile, aşa cum sunt eu, e de necrezut că aşa ceva se poate şi că există aşa ceva în România”, a declarat dr. Monica Pop.

Operată pentru a cincea oară! „E un miracol!”

Medicul a recunoscut că a trecut prin momente grele după ce a aflat că trebuie să se opereze a cincea oară, dar cu optimism şi încredere a reuşit să depăşească situaţia dificilă.

„Când am auzit că trebuie din nou operat, a cincea oară, vă daţi seama ce a fost în sufletul meu. Dar dacă porneşti cu optimism şi încredere, trebuie să depăşim. Nu aveam de ales.

Nu sunt un bolnav comod. Vă puteţi imagina! A cincea operaţie! E foarte greu pentru chirurgi după câte aderenţe sunt într-un abdomen operat de patru ori să ajungi acolo unde vrei.

Mă felicit că am ales spitalul Fundeni despre care nu ştiam nimic. Pur şi simplu, am nimerit acolo! Chirurgii şi anesteziştii veneau de nu ştiu câte ori la fiecare pacient.

E efectiv un miracol. Doamna profesor Dana Tomescu ce a reuşit să facă acolo este extraterestru!”, a mărturisit dr. Pop.

După experineța de la Spitalul Fundeni, Monica Pop are speranțe că sistemul medical se îndreaptă spre o direcție bună, deși trebuie remediate niște lucruri. „Managerii unităţilor sanitare să nu fie numiţi politic”, a precizat Pop.

„Când vezi aşa ceva, se îndreaptă într-o direcţie bună, numai că trebuie nişte remedii. Trebuie remediate nişte lucruri; să pună manageri care vor să facă. Doamna Tomescu nu a adus bani de acasă, a cerut şi a primit. Nu pui manageri politic! E un exemplu pentru toată ţara.

Ce am văzut acolo! Filtre în fiecare salon! Bolnavii în stare gravă aveau şi psiholog. Dacă acolo se poate şi e spital public, se poate peste tot. E efectiv miraculos!

Doresc tuturor medicilor din ţara asta şi managerilor să ia exemplu, să ştie că se poată, să ceară şi să primească pentru a face ce trebuie în ţara asta!”, a concluzionat dr. Monica Pop.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel