luni, aprilie 19, 2021

De ce se tem oamenii să mai meargă la spital? Medicul Paul Ichim: Când se va trage linie după acest COVID, să luaţi în calcul şi morţile „colaterale“ ale oamenilor cu alte afecţiuni

Paul Ichim, medic

la Spitalul Județean de Urgență Galați, transmite un mesaj oamenilor care, de teama COVID, nu se mai prezintă la spital pentru a-şi trata diverse afecţiuni. Într-o postare pe contul său de Facebook, chirurgul vorbește de presiunea psihologică a medicilor și de frica oamenilor de a mai merge la spital.

Medicul Paul Ichim: „Dezbinarea politică la vârf are deja consecințe medicale”

„Am terminat inca o saptamana dificila de munca in spital. Sa stiti ca nu a fost incarcata ca alte saptamani, ma refer la munca specifica. Dificultatea a fost determinata de presiunea psihologica asupra noastra. N-are rost sa mai dezvolt subiectul,

cum am devenit din eroi niste asasini.

Nu povestesc cat rau au facut chiar unii din interiorul profesiei noastre, doritori de publicitate. Nebunia asta cu polemicile interminabile intre oameni ce doresc sa respecte ceva si cei sceptici, a culminat cu dezordine sociala care a deranjat destul de mult.

Dezbinarea politica la varf, interminabila dorinta de capitalizare politica a unora, lipsa de dialog si de unitate in fata unei probleme epidemiologice cu afectare mondiala are deja consecinte medicale. Despre consecintele astea am scris si anul trecut in plin val 1”, a scris Paul Ichim.

De ce se tem oamenii să mai meargă la spital?

Medicul Paul Ichim le transmite oamenilor un mesaj. „Lăsaţi frica deoparte şi nu staţi la domiciliu până când nu mai puteţi, veniţi din timp”.

„Oamenii speriati de stirile despre valul 3, de nebunia sociala, de stirile contradictorii, de focarele de Covid din ce in ce mai frecvente chiar din spitale, nu se ma prezinta cu restul patologiei la noi. Aparent a scazut adresabilitatea pentru restul afectiunilor. Însa, garzile vor fi criminale. Cu oameni care vin in ultimul hal la spital, cand va fi foarte greu de rezolvat ceva, cu mortalitate crancena.

Daca voi credeti ca noi am reusit sa devenim indiferenti la suferinta si la moartea pacientilor, va inselati. Ne educam sa mascam de multe ori ce gandim, ce anticipam evolutiv. Ca sa nu ne citeasca pacientul. Sa nu cedeze psihic si sa nu mai lupte.

Când se va trage linie după acest COVID, să luaţi în calcul şi morţile „colaterale“ ale oamenilor cu alte afecţiuni

In concluzie, cand se va trage linie dupa acest Covid, (sper sa fie cat mai repede caci m-am saturat), sa luati in calcul si mortile “colaterale” ale oamenilor cu alte afectiuni, scapati din mana, care ar mai fi

trait altfel cativa ani.

Cand am citit gandirea unora de tipul selectiei naturale, indivizi de un cinism meschin, nu-mi permit sa scriu ce mi-a venit sa le transmit. Indivizii se comporta ca si cum n-ar avea nici o frica de Dumnezeu.

Sa stiti un lucru, dispretuiti si numiti in fel si chip, noi suntem acolo si atatia cati suntem si cu ce avem, vom continua sa va ajutam. Lasati frica deoparte si nu stati la domiciliu pana cand nu mai puteti. Veniti din timp”, a mai scris medicul Paul Ichim.

Ultimele stiri

Parteneri