miercuri, martie 29, 2023

De ce se tem oamenii să mai meargă la spital? Medicul Paul Ichim: Când se va trage linie după acest COVID, să luaţi în calcul şi morţile „colaterale“ ale oamenilor cu alte afecţiuni

Paul Ichim, medic la Spitalul Județean de Urgență Galați, transmite un mesaj oamenilor care, de teama COVID, nu se mai prezintă la spital pentru a-şi trata diverse afecţiuni. Într-o postare pe contul său de Facebook, chirurgul vorbește de presiunea psihologică a medicilor și de frica oamenilor de a mai merge la spital.

Te-ar mai interesa: OMS revizuiește recomandările de vaccinare împotri...

Medicul Paul Ichim: „Dezbinarea politică la vârf are deja consecințe medicale”

„Am terminat inca o saptamana dificila de munca in spital. Sa stiti ca nu a fost incarcata ca alte saptamani, ma refer la munca specifica. Dificultatea a fost determinata de presiunea psihologica asupra noastra. N-are rost sa mai dezvolt subiectul, cum am devenit din eroi niste asasini.

Nu povestesc cat rau au facut chiar unii din interiorul profesiei noastre, doritori de publicitate. Nebunia asta cu polemicile interminabile intre oameni ce doresc sa respecte ceva si cei sceptici, a culminat cu dezordine sociala care a deranjat destul de mult.

Dezbinarea politica la varf, interminabila dorinta de capitalizare politica a unora, lipsa de dialog si de unitate in fata unei probleme epidemiologice cu afectare mondiala are deja consecinte medicale. Despre consecintele astea am scris si anul trecut in plin val 1”, a scris Paul Ichim.

Te-ar mai interesa: CAZ IREAL la Maternitatea din Botoșani. La doar 19...

De ce se tem oamenii să mai meargă la spital?

Medicul Paul Ichim le transmite oamenilor un mesaj. „Lăsaţi frica deoparte şi nu staţi la domiciliu până când nu mai puteţi, veniţi din timp”.

„Oamenii speriati de stirile despre valul 3, de nebunia sociala, de stirile contradictorii, de focarele de Covid din ce in ce mai frecvente chiar din spitale, nu se ma prezinta cu restul patologiei la noi. Aparent a scazut adresabilitatea pentru restul afectiunilor. Însa, garzile vor fi criminale. Cu oameni care vin in ultimul hal la spital, cand va fi foarte greu de rezolvat ceva, cu mortalitate crancena.

Te-ar mai interesa: Remedii pentru durerile de spate: schimbați aceste...

Daca voi credeti ca noi am reusit sa devenim indiferenti la suferinta si la moartea pacientilor, va inselati. Ne educam sa mascam de multe ori ce gandim, ce anticipam evolutiv. Ca sa nu ne citeasca pacientul. Sa nu cedeze psihic si sa nu mai lupte.

Când se va trage linie după acest COVID, să luaţi în calcul şi morţile „colaterale“ ale oamenilor cu alte afecţiuni

In concluzie, cand se va trage linie dupa acest Covid, (sper sa fie cat mai repede caci m-am saturat), sa luati in calcul si mortile „colaterale” ale oamenilor cu alte afectiuni, scapati din mana, care ar mai fi trait altfel cativa ani.

Te-ar mai interesa: Dormi mai mult de 8-9 ore? Află care sunt efectele...

Cand am citit gandirea unora de tipul selectiei naturale, indivizi de un cinism meschin, nu-mi permit sa scriu ce mi-a venit sa le transmit. Indivizii se comporta ca si cum n-ar avea nici o frica de Dumnezeu.

Sa stiti un lucru, dispretuiti si numiti in fel si chip, noi suntem acolo si atatia cati suntem si cu ce avem, vom continua sa va ajutam. Lasati frica deoparte si nu stati la domiciliu pana cand nu mai puteti. Veniti din timp”, a mai scris medicul Paul Ichim.

Te-ar mai interesa: ALERTĂ la nivel european! Substanțe cu potențial C...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private