vineri, iunie 18, 2021

Medicul primar Raluca Mititelu, din cadrul Centrului Integrat de Medicină Nucleară al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, a fost aleasă membru în consiliul

consultativ al Asociaţiei Mondiale de Terapie Radionuclidică şi Moleculară (WARMTH).

“În premieră pentru România, un medic din ţara noastră face parte din echipa de conducere a Asociaţiei Mondiale de Terapie Radionuclidică şi Moleculară (WARMTH). Astfel, Raluca Mititelu, medic primar Medicină Nucleară, preşedinte al Societăţii Române de Medicină Nucleară şi Imagistică Moleculară, a fost aleasă ca membru al consiliului consultativ al WARMTH pentru perioada 2020-2021”, se arată într-un comunicat de presă al unităţii medicale.

WARMTH este “singura organizaţie la nivel mondial”

fondată pentru a promova utilizarea terapiei moleculare cu radionuclizi şi a paradigmei relativ noi a tehnicilor de tip “Theragnostici” (diagnostic şi tratament cu ajutorul aceluiaşi marker molecular, marcat radioactiv.

Asociaţia are ca obiective de cercetare şi educaţie încurajarea şi sprijinirea cercetării-dezvoltării în domeniul medicinei nucleare, a metodelor diagnostice şi terapeutice cu ajutorul radionuclizilor, inclusiv prin integrarea tehnicilor de dozimetrie, radiobiologie şi protecţia împotriva radiaţiilor, în beneficiul sănătăţii publice şi al umanităţii.

Asociația Mondială de Terapie Radionuclidică și Moleculară  joacă un rol important în identificarea de noi metode terapeutice cu radionuclizi și in diseminarea acestor cunoștințe la nivel global către membrii și partenerii săi, interacționând, în egală măsură şi cu grupurile de pacienți, astfel încât să se poată îndeplini dezideratul organizaţiei privind facilitarea accesului la terapiile moleculare personalizate.

Ultimele stiri

Parteneri