vineri, februarie 3, 2023

Medicul Streinu-Cercel, cunoscut cercetător român și profesor universitar, a renunțat la funcția de manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Matei Balș”. De ce a demisionat medicul?

În urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie, medicul Streinu-Cercel a ocupat a doua poziție, după Gabriela Firea, pe lista senatorilor. Medicul a candidat pe lista PSD București, potrivit Antena 3.

Astfel, decizia de a renunța la funcția de manager al Spitalului de Boli infecțioase vine dintr-o zonă politică. În prezent, Streinu-Cercel ocupă un post de parlamentar în Senatul României, de partea PSD-ului, informează Libertatea.

Te-ar mai interesa: Horoscop 3 februarie. Astrolog: Urmează o zi plină...

Medicul a anunțat încă din timpul campaniei electorale că va renunța la funcția sa de manager atunci când va deveni membru al Parlamentului.

De asemenea, acesta și-a sacrificat funcția pentru un scop măreț. Medicul susține că România are nevoie de specialiști din toate punctele de vedere, atât în domeniul medical, cât și politic.

Din punct de vedere medical, acesta a fost implicat în contextul pandemic actual, sfătuind persoanele să respecte toate indicațiile autorităților. În caz contrar, ne-am putea lovi cu o incidență mare de infectare, în special după sărbătorile de iarnă.

Te-ar mai interesa: Am colesterol, pot mânca ouă? Răspunsul este cât s...

„De Crăciun și de Anul Nou lumea, pe bună dreptate, va avea tendința să se adune, să se viziteze, să fie împreună acasă. Și, deși toată lumea vrea să trăiască, am ajuns să ne comportăm ca și cum am vrea să murim. Când știm cât se poate de clar că dacă nu ne ferim de circulația acestui virus, nu purtăm mască tot timpul și ne îmbolnăvim, atunci 40 la sută dintre cei care se îmbolnăvesc vor ajunge la spital, iar dintre aceștia 5% vor avea nevoie de terapie intensivă unde, se vede cu ochiul liber, nu mai sunt locuri. Depinde de noi ce vrem în această perioadă”, a declarat  Adrian Streinu-Cercel, potrivit medikatv.ro.

Te-ar mai interesa: Dorian Popa, pe masa de operație! Probleme serioas...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private