luni, mai 16, 2022

Gigantul asiatic suferă în aceste zile unul dintre cele mai notabile focare din ultimele luni, care a generat o urmărire și testare masivă a cazurilor de Covid-19 în Beijing, capitala Chinei.

Acolo, Guvernul încearcă să prevină o nouă izolare precum cea experimentată la Shanghai, unde se mai suferă chinurile izolării stricte impuse de autorități, deși vor studia o relaxare a restricțiilor pentru următoarele zile în acele zone în care incidența este controlată.

Te-ar mai interesa: „Nu mi-am putut înghiți saliva”. Semne și simptome...

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu oameni săltați de pe stradă și duși la testare în Shanghai.

Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat la Antena 3 dacă există posibilitatea ca România să se întoarcă la un scenariu în care restricțiile să fie din nou aplicate.

”Panica drobului de sare, la fel ca și politica asta de 0 COVID în China, nu au niciun fel de șanse să fie cu adevărat eficiente și în niciun caz nu vor găsi vreodată un răspuns favorabil din partea oamenilor care sunt direct afectați.

Vă reamintesc că au fost foarte multe decizii politice aberante în această pandemie iar dacă vreți să vă amintesc ce spunea ministrului israelian despre pașaportul verde digital, eu am votat împotriva lui, spunea că nu există nicio logică medicală sau epidemiologică întru-na astfel de act și este evident pentru că acesta nu arată decât că te-ai vaccinat, dar în rest poți să te infectezi și să transmiți boala.

Te-ar mai interesa: Băutură eficientă pentru creșterea imunității. Lid...

din farfurie

”Trebuie văzut ce a fost bun și ce a fost rău în această pandemie”

Așa că lucrurile trebuie făcute în acest moment, din punctul meu de vedere, în două direcții principale. Văzut ce a fost bun și ce a fost rău în această pandemie și găsită o altă abordare în ceea ce privește situația de risc epidemiologic, mai ales că trăim într-o lume globalizată și evident astfel de situații se vor repeta.

Ceea ce este cel mai important, și subliniez acest lucru, am susținut toată această pandemie o strategie coerentă, planul B care să țină cont de realitatea medicală și în care să îți pese cu adevărat de viața oamenilor.

Te-ar mai interesa: Vă învinețiți ușor? Iată ce boală gravă poate ascu...

”Restricțiile nu și-au dovedit eficiența!”

Lucrez de la începutul acestei pandemii într-un spital de suport coronavirus, nu am înțeles de ce a fost atâta rezistență când vorbeam despre testarea extinsă, regulată, gratuită, când vorbeam despre găsirea unor soluții medicamentoase care să poată să fi procurate chiar din farmacie, așa încât, mai ales când vorbim despre categoriile vulnerabile, și aici vorbesc despre cei cu imunodeficiență, cu boli asociate, care au fost principalii afectați în această pandemie, să avem toate soluțiile terapeutice necesare.

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru: această băutură îți crește imunitat...

Cred că este evident pentru toată lumea că restricțiile nu și-au dovedit eficiența. Restricțiile au făcut mai mult rău decât bine iar dacă ne uităm la ceea ce se întâmplă în China vedem că produc mai multe victime decât boala în sine. Din punctul meu de vedere educația pentru sănătate, testare, accesul la medicamente, acestea sunt cele mai bune metode.

”Suntem pe un teren minat mai ales când politicienii iau decizii fără să țină cont de o realitate medicală”

Explicați-mi și mie de ce în Spania coronaviroza este tratată ca o boală obișnuită, nici măcar nu te mai testează, nici măcar nu te mai izolează. În timp ce alte țări europene pe care eu le știam cu o tradiție democratică au venit cu lucruri aberante de tipul vaccinări obligatorii.

Te-ar mai interesa: Pericolul ascuns din ceaiurile medicinale. Te pot ...

Este o mică diferență, o mică linie roșie care poate fi trecută oricând, mai ales prin decizii politice aberante, vedem acest lucru în China, iar din punctul meu de vedere suntem pe un teren minat mai ales când politicienii iau decizii fără să țină cont de o realitate medicală.

Sper ca în Parlamentul European lucrurile să fie corectate și gândiți-vă că și Comisia Europeană vrea să prelungească acel pașaport verde digital încă un an de zile. Eu vă spun de la început că voi fi împotriva acestuia”, a explicat Tudor Ciuhodaru la Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private