marți, august 16, 2022

Tudor Ciuhodaru îi cere lui Klaus Iohannis și premierului interimar Florin Cîțu să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Medicul spune că în lupta cu valul patru al pandemiei ar trebui implicate și spitalele private din țară.

„Uitați-vă și dumneavoastră, nu am nevoie de alte argumente, decât numărul de cazuri și să nu uităm, guvernanții au eșuat, iar românii se sufocă. În aceste momente de criză este evident că fac un apel de urgență încă o dată, la președinte, la premier, care or mai fi sau la ministrul Sănătății, să convoace de urgență Consiliul Suprem de Apărare a Țării, să includă în acest circuit de tratament al pacienților cu coronavirus toate spitalele private, mai ales pe cele care care au aceste posibilități de terapie intensivă. Avem un val patru Delta, valul Romexpo dacă vreți să îi spunem așa, iar în aceste condiții mi se pare normal ca măcar în această perioadă de vârf pandemic și aceste spitale să își ofere sprijinul pentru a susține viața românilor. (…) Este un lucru firesc pe care l-au aplicat și alte țări în momente de criză și nu văd de ce acest lucru nu se poate și la noi.

Te-ar mai interesa: Ce boli pot semnala problemele de vedere. De la at...

Tudor Ciuhodaru: Sunt revoltat!

Și mai sunt încă o dată revoltat pentru că, uitați-vă și dumneavoastră, s-a discutat la televizor atâtea luni de zile, vorbim de ceva timp că vine valul ăsta patru Delta și nu au făcut măcar o unitate de terapie intensivă nouă și uitați-vă că și la Iași, spitalul acela modular de la Lețcani, cel mai mare spital din sud-estul Europei, a fost închis și nici astăzi lucrurile nu au fost rezolvate. Mă uit la alte țări care au făcut spitale de o mie de paturi în trei zile și mă pot întreba și de celelalte spitale modulare de la noi, ăla gonflabil de pe la Băcău, cel de la Romexpo, cele de pe la Pipera, de ce nu sunt funcționale. Trebuia să se meargă pe o strategie coerentă care presupunea două lucruri calare. O dată, scăderea numărului de cazuri și aici este clar că trebuia să testezi regulat și gratuit și le ofer încă o soluție: să trimită testele prin poștă, să le arate la televizor cum se folosesc. Faci un test, îl izolezi pe pacientul respectiv și evident că nu va transmite boala mai departe. În plus, dacă este diagnosticat precoce, va putea fi și tratat precoce și nu va ajunge la ATI.”, a declarat Tudor Ciuhodaru la Realitatea Plus.

Te-ar mai interesa: Cum arată fiicele Danei Budeanu. Gemenele au 17 an...

Medicul Tudor Ciuhodaru acuză și că la congresul PNL nu s-a ținut cont de nicio măsură de protecție, deși Bucureștiul este de câteva zile în zona infectare roșie.

„Oamenii politici și cei din conducere încearcă să-și ascundă incompetența, prin astfel de decizii. Este nevoie ca testarea să fie gratuită pentru cadrele medicale. De luni de zile se plimbă o hârtie la avizare prin diferite birouri, ca să avem funcțional spitalul mobil Lețcani. Sper să fie sesizat Avocatul Poporului pe această introducere a obligativității vaccinării. Nu se poate reduce personalul medical la jumătate. Oamenii erau buni la începutul pandemiei, când purtau mască neconformă, dar acum nu mai sunt. Vaccinarea obligatorie sau amendă însemană un teren periculos. La congresul PNL s-a putut, ori e pandemie ori e golănie. Să fie vaccinați obligatoriu și politicienii, după cum vor să fie personalul medical. Se caută să se arunce vina pe personalul medical. Nu avem șanse să ne apărăm în fața abuzurilor politicienilor. Două din trei teste se fac pe banii noștri, e nevoie de testare regulată extinsă, pe bani de la buget. Am votat împotriva certificatului verde digital, sper să nu fie votat în Parlament. Nu are etica medicală acest act”, a declarat Tudor Ciuhodaru.

Te-ar mai interesa: Simptome de cancer: semnul „brusc” pe care îl pute...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private