Sari la conținut

Medicul Virgiliu Stroescu: Cea mai mare idioțenie dimineața e să bei o cafea

doctor
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cele mai nocive alimente

Dr. Virgiliu Stroescu sfărâmă una dintre marile plăceri ale românilor. Domnia sa afirmă că o ceașcă de cafea servită dimineața este precum o biciuire a organismului, care este solicitat și forțat să își epuizeze resursele pe care le are la dispoziție.

„Un cal e obosit. Merge, merge și poate chair cade jos. Ce să faci ca să îl trezești. Cumperi un bici și dai în el. Biciul dă energie calului? Nu îi dă energie, îi fură rezervele, că el are rezerve, dar nu e timp. Dacă bei cafea, ea scoate rezervele, ti se pare că ești grozav, da le ai consumate.

Te scoli dimineața obosit, bei o cafea, ai energie, nu mai ai nici poftă de mâncare. După două ore cazi lat. Nu aveți ceva de mâncare. Cea mai bună hrană energetică dimineața is cerealele”, explică Stroescu.

Cele mai bune alimente pentru sănătate

Virgiliu Stroescu prezintă cele mai bune alimente pentru sănătate. Una dintre principalele observații ale medicului a fost legată de postul intermitent, care a fost calificat drept o metodă inteligentă de alimentație cu avantaje evidente pentru sănătate.

Medicul a avertizat asupra consumului excesiv de alimente pe timpul nopții, motivând că acest obicei poate conduce la formarea de grăsime abdominală, considerată a fi toxică pentru organism.

„Postul intermitent este unul inteligent. Este puțin cam greu, dar este foarte bun. Pentru ca hrana să fie digerată, avem nevoie de glucide. În momentul în care nu mai mâncăm o perioadă glucide și se duc toate rezervele, organismul metabolizează și reduce grăsimile. Cea mai mare nenorocire pentru un om sănătos este să mănânce seara, pentru că își umple stomacul cu foarte multă hrană și se culcă, iar pentru că organismul trebuie să digere ceea ce a fost mâncat, totul se depune pe burtă, însă grăsimea abdominală este foarte toxică”, a spus Virgiliu Stroescu la Antena3.

Dr. Virgiliu Stroescu: „Cine le mănâncă zilnic nu face cancer”

Renumitul medic specialist a evidențiat, de asemenea, cât de important este consumul de alimente crude, accentuând faptul că au un potențial de vindecare superior celor care trebuie gătite. Între acestea se regăsesc nucile, care reprezintă o sursă bogată de seleniu organic. În opinia medicului, consumarea regulată de nuci poate ajuta la reducerea riscului de cancer. Alt aliment indicat pentru prevenția cancerului este usturoiul, cunoscut pentru calitățile sale vindecătoare și detoxifiante.

„Alimentele sănătoase sunt cele crude, care ne vindecă. Alimentele care nu pot fi consumate crude, fasolea, cartofii, sunt doar sănătoase, nu pot să ne și vindece. Trebuie să mâncăm zilnic un pumn de nuci. Cine mănâncă un pumn de nuci nu face cancer. Nucile au seleniu, iar atunci când le consumăm, mâncăm seleniu organic. De asemenea, usturoiul ne vindecă și ne curăță tot organismul. Nu trebuie să mănânci usturoi cum mănânci nuci, pentru că, în cantități mari, el poate provoca ulcer. Cu toate acestea, dacă îl consumăm în cantități mici, este extraordinar. Usturoiul este mic, dar foarte puternic”, a spus Virgiliu Stroescu.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel