Sari la conținut

Cafeaua la IBRIC, bombă pentru sănătate. Medic: Face rău pe toate planurile

scortisoara in cafea
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Cafea la ibric

Cafeaua la ibric, o adevărată bombă atomică pentru sănătate! De curând, medicul Marius Sava a lansat un semnal de alarmă în privința cafelei la ibric, despre care spune că este un real pericol pentru sănătate.

Cafeaua este un antioxidant, te protejează de diabet, dar în cantitate mare, poate să-ți producă diabet. Depinde câtă bei, cum bei, ce calitate are, trebuie să avem grijă și acolo. Obligatoriu este să bem cafea filtrată, să nu fie la ibric, aia face rău pe toate planurile. Este cafea nefiltrată, care face rău, nu există studiu care arată că face bine. În timp ce la cafeaua filtrată nu există studiu care există și să ne spună că face rău, este un antioxidant, nu faci boli de inimă, diabet, ar trebuie să avem o cantitate, nu bem un litru de cafea pe zi, atunci e rău”, a declarat medicul Marius Sava, în cadrul podcastului realizat de Cătălin Măruță.

Cafeaua la IBRIC, bombă pentru sănătate

scortisoara in cafea
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Dr. Sava îi sfătuiește, de asemenea, pe români să evite consumul de cafea de la automatele amplasate la fiecare colț de drum.

„Evitați să o cumpărați de la automatul de cafea. Cafeaua bună este cea cumpărată de tine, ideal ar fi să fie boabe, să ai râșnița ta și să o faci tu acasă, la espressorul tău. E bună dacă nu pui lapte și zahăr. Consumați de care vreți, aveți grijă să nu fie foarte mult într-un espresso, pentru că e concentrată, iar cafeaua în doză mică și băută în prima jumătate a zilei nu face nimic, ba chiar e foarte bună, dar e posibil să-ți crească puțin nivelul de stres”, a mai spus specialistul.

De asemenea, specialistul a precizat că mâncatul la ore târzii în asociere cu cafeaua poate cauza diabet.

„Dacă nu dormi câte 6-7 ore în fiecare noapte este factor de risc, dacă nu învățăm să ne controlăm stresul, la fel. Își explic și de ce. În timpul somnului scade glucoza, iar când scade ea, scade și insulina. Și când scade insulina, corpul devine mai receptiv la insulină. Ne recâștigăm această sensibilitate la insulină și ne depărtăm de diabet, pentru că dormim bine. Nu trebuie să mâncăm înainte de somn cu patru ore. Dacă ai mâncat înainte de somn, visați urât, vă treziți în timpul somnului balonat, trebuie să mergeți la baie mai des”, a conchis Dr. Marius Sava, potrivit RomaniaTV.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel