
Meniu zilnic pentru gută. Alimente care ameliorează simptomele

Meniu zilnic pentru gută. Guta este o formă de artrită și poate provoca dureri ale articulațiilor picioarelor și mâinilor însă cel mai des afectează degetul mare de la picior. Boala este caracterizata prin durere, edem, roșeață și inflamație.
Alimente permise: lapte dulce sau bătut, iaurt, brânzeturi nesărate și slabe. E permisă carne de vacă, găină, pui slab, fără piele sau pește slab. E permis șalăul, bibanul, 1-2 ouă pe săptămână.
Te-ar mai interesa: Un stomatolog atenționează: „Nu știu câți dintre v...
Sunt permise făinoasele, inclusiv mămăliga, supele în totalitate de legume, dulciurile light, nu foarte concentrate.
Ciocolata este strict interzisă pentru că este producătoare de urați, intensifică producția de acid uric.
Dacă aveți gută este esențial să evitați alimentele bogate în purine. Acestea sunt substanțe care se găsesc în mod natural în anumite alimente și care, atunci când sunt digerate, duc la producerea acidului uric. Acidul uric în exces provoacă umflarea articulațiilor și sensibilizarea lor, după care apar și durerile cronice.
Iata ce poti schimba in alimentatia zilnica, astfel incat sa previi sau sa ameliorezu simptomele gutei.
Te-ar mai interesa: Două semne incipiente de cancer de colon. Medic: O...
– peștele și fructele de mare
– cerealele integrale
– zahărul
– berea
– anumite legume precum: sparanghelul, spanacul, mazărea și conopida
– carnea de pui și carnea roșie
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.