luni, decembrie 5, 2022

Menopauza provoacă o problemă gravă de sănătate! Este cel mai mare pericol: În timp ce bărbații au, în general, o tensiune arterială mai mare decât femeile la vârste similare, după menopauză, tensiunea arterială crește mai abrupt la femei.

Potrivit Asociației Americane a Inimii(opens in new tab), femeile reprezintă aproape 52% din decesele rezultate din cauza hipertensiunii arteriale.

Te-ar mai interesa: Mini accident vascular cerebral: cum îl recunoaște...

Cum afectează menopauza această componentă cheie a sănătății femeilor?

Studiile recente au constatat că, în timpul vieții reproductive a unei femei (de la prima menstruație până la menopauză), aceasta prezintă un risc general mai mic decât un bărbat de a dezvolta hipertensiune arterială, datorită efectelor protectoare ale estrogenului.

Estrogenul ajută la menținerea flexibilității vaselor de sânge, astfel încât sângele să circule mai ușor. Deoarece femeile de vârstă reproductivă au, în general, niveluri ridicate de estrogen, ele se bucură de un nivel relativ larg de protecție împotriva hipertensiunii arteriale.

Dr. Ferhat Uddin, medic generalist, expert în menopauză și fondator al Liberty Health Clinics, explică ce se întâmplă în timpul menopauzei:

Te-ar mai interesa: Prof. Univ. Dr. Daniel Coriu: „Mulți consideră că ...

Unele femei devin mai sensibile

„Se crede că scăderea nivelului de estrogen după menopauză și raportul/echilibrul dintre estrogen și alți hormoni pot crește tensiunea arterială. Un mod în care se întâmplă acest lucru este că unele femei devin mai sensibile.

Menopauza este, de asemenea, adesea asociată cu creșterea în greutate, ceea ce duce la rezistență la insulină și la creșterea tensiunii arteriale. În general, scăderea estrogenului după menopauză poate scădea elasticitatea vaselor noastre de sânge, crescând riscul de boli cardiovasculare.”, explică medicul specialist, potrivit fitandwell.com.

Te-ar mai interesa: Sfântul Nicolae 2022. Ce nu ai voie să faci pe 6 D...

Potrivit experților, riscul de atac de cord al unei persoane este de cinci ori mai mare după menopauză decât înainte. Acest lucru se datorează, probabil, creșterii tensiunii arteriale.

Asociația Americană a Inimii afirmă că unele femei au un risc crescut de a dezvolta hipertensiune arterială dacă sunteți supraponderală, dacă aveți un istoric familial de hipertensiune arterială sau dacă ați ajuns la menopauză.

Te-ar mai interesa: Soția lui Cabral, suspectă de CANCER: Nu am mai vo...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private