luni, martie 27, 2023

Mergi la medic dacă ai asta în gură! Poate fi un semn că suferi de această boală. O sănătate orală precară ar putea duce la deplasarea bacteriilor prin fluxul sanguin către alte zone ale corpului, a avertizat un medic.

Mulți dintre noi sunt conștienți de importanța unei bune igiene orale. Aceasta ne asigură că dinții și gura noastră rămân sănătoase, reducând riscul unor probleme precum cariile, respirația urât mirositoare și pierderea dinților. Cu toate acestea, ar putea avea beneficii de protecție și mai importante.

Te-ar mai interesa: Rugăciune către Sfânta Muceniţă Matrona din Tesalo...

Potrivit doctorului Helen Flaherty, director de promovare a sănătății și educație la Heart Research UK, bolile gingivale ar putea crește riscul de boli de inimă și alte probleme cardiovasculare.

 „Probabil că ați auzit expresia „sănătatea începe în gură”. Acest lucru se datorează faptului că o sănătate orală bună este vitală nu numai pentru sănătatea dumneavoastră generală, ci și pentru bunăstarea dumneavoastră generală.

„Există din ce în ce mai multe dovezi că sănătatea dumneavoastră orală poate avea un impact asupra altor organe, inclusiv asupra inimii.”

Te-ar mai interesa: Cele 6 semne neobișnuite ale ficatului gras care a...

„Acest microbiom oral unic joacă un rol crucial în modelarea și reglarea sănătății noastre prin menținerea unui mediu dinamic care protejează cavitatea bucală, previne progresia bolilor și ajută la digestia inițială.

„În general, sistemul imunitar al organismului nostru menține un echilibru prin menținerea unui control asupra bacteriilor dăunătoare, prevenind astfel orice infecție sau boală.

Te-ar mai interesa: Medic oncolog ginecolog: 8 lucruri pe care fiecare...

„Cu toate acestea, în cazurile de igienă orală deficitară, bacteriile dăunătoare înfloresc, pătrunzând în barierele de apărare ale organismului și ducând la apariția cariilor dentare și la inflamarea gingiilor.

„Una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale dinților este boala gingivală, sau boala parodontală, care începe cu o inflamație a gingiilor, cunoscută și sub numele de gingivită.
„Acest stadiu inițial se prezintă ca o acumulare crescută de placă bacteriană care conține bacterii ce irită țesuturile moi, ducând la înroșirea, umflarea și sângerarea gingiilor.

Te-ar mai interesa: Rețeta care te vindecă de multe probleme, pe care ...

„Gingivita poate fi ușor inversată atunci când periajul adecvat și folosirea aței dentare devin parte din rutina zilnică.”

Cum afectează aceasta inima


Ea a spus: „Cu toate acestea, în absența igienei orale, boala progresează de la gingivită la parodontită, care este mai agresivă, deoarece sunt implicate multe bacterii complexe.

„Răspunsul inflamator face ca stratul interior al gingiei și al osului să se îndepărteze de dinte, creând buzunare parodontale care cresc șansele de a colecta resturi și de a se infecta, potrivit express.co.

Te-ar mai interesa: „Cine e bărbatul care împingea căruciorul băiatulu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private