vineri, octombrie 7, 2022

Mesaje de luat acasă. Dr. Mihai Craiu, despre vaccinarea anti-covid la copii. „Nu sunt studii de siguranță la copii”.

Cunoscutul medic pediatru a explicat cum pot fi protejați copiii contra virusurilor de sezon, dar mai ales cum pot fi protejați de virusul SARS-CoV-2. Acesta a atras atenția, potrivit Digi24, că automedicația poate face mai mult rău decât bine.

Medicul Craiu a precizat că, potrivit informațiilor legate de vaccinarea anti-Covid, vaccinul este administrat persoanelor peste 16 ani. Prin urmare, copiii nu vor fi vaccinați în primele valuri ale vaccinării. Pentru că nu sunt studii de siguranță la copii.

Te-ar mai interesa: Accident vascular cerebral: băutura care dublează ...

„Însă, sunt studii în desfășurare și pentru vaccinarea copiilor sub 16 ani. Până să înceapă eventual vaccinarea copiilor ar trebui să avem grijă de ei având noi, adulții, grijă de noi. Mască în spații închise, mâini spălate.

Unde sunt comorbidități grave, iar copiii care ar putea face complicații ale bolilor. Părinții ar trebui să fie în grupurile care se vor vaccina cât mai repede. Acești părinți trebuie incluși în programul de vaccinare”, a declarat medicul Mihai Craiu.

Dr. Miahi Craiu consideră că școlile ar trebui să facă eforturi de organizare și de pregătire pentru a se deschide, după sărbători.

Te-ar mai interesa: 5 semne de depresie pe care nu ar trebui să le ign...

„La infectarea de la școală, contribuie gradul de transmitere comunitară. Într-o zonă roșie nu trebuie școlile deschise, dar într-o zonă verde am putea redeschide școlile după sărbători”, a mai spus Mihai Craiu.

Cunoscutul medic a împărtășit pe contul său de Facebook, câteva precizări despre noul protocol național de tratament al infecției cu SARS-CoV-2.

MESAJE DE LUAT ACASĂ

1. Copiii care primeau, fără probleme, Ibuprofen, înainte de pandemie, pot să primească, atunci când este necesar, și acum, orice tip de antitermic ce conține acest produs medicamentos.
2. Copiii asimptomatici diagnosticați ca având COVID19 sau contacți cu pacienți confirmați NU se tratează cu antibiotice, la domiciliu.
Pentru orice altă decizie de tratament ar trebui contactat medicul de familie sau pediatrul. Nu dăm automedicație, doar pentru că ne este frică…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private