marți, mai 30, 2023

Mesajul care s-a viralizat în întreaga lume. Anna Safroncik, o celebră actriță și fotomodel din Italia, născută în Kiev, a dezvăluit cine crede că este persoana care l-ar putea opri pe Vladimir Putin.

Cunoscuta interpretă, chipul multor filme de ficțiune, trăiește îndeaproape drama războiului din Ucraina de când tatăl ei a fost nevoit să părăsească Kievul, reușind să ajungă în Italia și lăsând în urmă o țară sub bombe.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: Diabetul poate fi un prim semn care...

„Kiev este orașul meu. Pe fațada casei în care am copilărit erau două cuvinte: pace și libertate. Astăzi oamenii mei nu mai știu care este primul și sunt pe cale să-l piardă și pe al doilea”, a debutat Safroncik la emisiunea Italia 1.

Actrița a ținut să răspundă criticilor care s-au răspândit la adresa ucrainenilor în ultimele zile, afirmând:

„Nu suntem neo-naziști, am trăit foamea, am crezut într-o lume liberă, dar cineva a inversat cursul istoriei. Kievul este astăzi capitala lumii libere și trebuie apărat ca simbol a tot ceea ce s-a cucerit prin democrație”.

Te-ar mai interesa: 10 efecte adverse mai puţin cunoscute ale unui fru...


Anna Safroncik, apel sincer către Papa Francisc

Vorbind despre situația delicată din Ucraina, actrița a subliniat, în același timp, că nu putem căuta o pace care să condamne poporul ucrainean într-o sclavie nedorită.

„Pentru noi foștii sovietici este un martor al păcii și al speranței. Papa Francisc, cu simpla prezență la Kiev îl poate forța pe Putin să oprească bombele și să deschidă în sfârșit un dialog real.”

Rusia a bombardat din nou astăzi orașe ucrainene, iar imagini luate din satelit sugerează că forțele Moscovei se poziționează pentru a lansa un asalt asupra Kievului.

Te-ar mai interesa: Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care...

Mai multe orașe ucrainene sunt sub atac

Mai multe orașe ucrainene sunt sub atac, a afirmat cu puțin timp în urmă un oficial din cadrul Administrației Prezidențiale de la Kiev, care a menționat Dnipro şi Luțk.

Pe de altă parte, vehiculele din coloana rusească lungă de câteva zeci de kilometri, blocată în apropiere de Kiev, au fost repoziționate în zone împădurite din jurul capitalei Ucrainei, arată ultimele imagini din satelit, ceea ce sugerează că Rusia se pregătește să încercuiască și să ia cu asalt Kievul, transmite agenția Reuters.

Te-ar mai interesa: O nouă metodă revoluţionară de tratare a bolnavilo...

Forțele ruse și-au continuat și bombardamentele asupra orașului Mariupol, care este asediat. Rachetele rusești au atins numeroase obiective civile, inclusiv o maternitate.

Autoritățile ucrainene și-au exprimat speranța că astăzi va fi deschis un coridor umanitar care să permită evacuarea civililor din Mariupol, un oraș strategic aflat între Crimeea ocupată și Rusia.

Mai multe tentative de a forma coridoare umanitare la Mariupol au eșuat, însă din altă localități asediate au fost evacuați aproximativ 100.000 de civili, potrivit celor mai recente estimări prezentate de președintele Volodimir Zelenski.

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private