duminică, februarie 5, 2023

Mesajul de Crăciun transmis de Papa Francisc: Foamea de putere este atât de mare, încât „unii vor să-și consume chiar și vecinii”. Iată ce a mai spus Papa Francisc.

Papa Francisc, care sărbătoreşte al zecelea Crăciun al pontificatului său, a prezidat o slujbă solemnă în ajunul Crăciunului în Bazilica Sfântul Petru.

A fost prima dată când au participat mii de credincioşi, după anii în care asistenţa a fost limitată din cauza COVID. Alte mii s-au aflat afară, în Piaţa Sfântul Petru, într-o noapte relativ caldă.

Te-ar mai interesa: Trei zodii care își găsesc iubirea târziu în viață...

Aşa cum s-a întâmplat în ultimele luni, o afecţiune la genunchi l-a împiedicat pe Francisc să stea în picioare perioade lungi de timp, astfel că a delegat un cardinal ca principal celebrant la altarul celei mai mari biserici din creştinătate.

Ce spune despre lăcomie

Papa a stat la marginea altarului în cea mai mare parte a slujbei, iar predica sa s-a axat pe tema lăcomiei şi a consumului la diferite niveluri.

El i-a îndemnat pe oameni să privească dincolo de consumerismul care a „împachetat” sărbătoarea, să îi redescopere sensul şi să îşi amintească de cei care suferă din cauza războiului şi a sărăciei.

Te-ar mai interesa: Cel mai puternic tonic și depurativ natural pentru...

Bărbaţii şi femeile din lumea noastră, în foamea lor de bogăţie şi putere, îşi consumă chiar şi vecinii, fraţii şi surorile”, a spus el. Câte războaie am văzut! Şi în câte locuri demnitatea şi libertatea umană sunt călcate în picioare şi astăzi!

De la invazia Rusiei în ţara vecină, în februarie, Francisc s-a pronunţat împotriva războiului la aproape fiecare eveniment public, cel puţin de două ori pe săptămână, denunţând ceea ce el a numit atrocităţi şi agresiune neprovocată.

Te-ar mai interesa: De ce recomandă nutriționiștii zeama de varză mura...

El nu a menţionat în mod special Ucraina sâmbătă seara, transmite Reuters.

Ca întotdeauna, principalele victime ale acestei lăcomii umane sunt cei slabi şi vulnerabili”, a spus el, denunţând „o lume avidă de bani, putere şi plăcere…”.

Mă gândesc în special la copiii care sunt devoraţi de război, sărăcie şi nedreptate”, menţionând, de asemenea, „copiii nenăscuţi, săraci şi uitaţi”.

Te-ar mai interesa: Cât câștigă lunar cel mai bine plătiți medici de f...

Făcând o paralelă între pruncul Iisus, născut într-o iesle, şi sărăcia din zilele noastre, Papa a spus: „În ieslea respingerii şi a disconfortului, Dumnezeu devine prezent. El vine acolo pentru că acolo vedem problema umanităţii noastre: indiferenţa cauzată de goana lacomă după posesie şi consum.

La începutul acestei luni, Papa i-a îndemnat pe oameni să cheltuiască mai puţin pentru sărbătorile şi cadourile de Crăciun şi să trimită diferenţa ucrainenilor pentru a-i ajuta să treacă iarna.

Te-ar mai interesa: Medicamentul minune cu care slăbesc rapid vedetele...

Papa Francisc a împlinit săptămâna trecută 86 de ani şi, în afară de afecţiunea de la genunchi, pare să aibă o stare generală de sănătate bună, notează DC News.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private