joi, ianuarie 21, 2021
Irina Lungu

Un medic din România a izbucnit pe Facebook. Veniți fără mască în spital și trageți aer adânc în piept toți cei care nu credeți în COVID-19.

Medicul Simin Aysel Florescu, de la Spitalul “Victor Babeș” din București, ia atitudine și îi invită pe toți scepticii, care sunt gata să-i pună în pericol pe ceilalți cu atitudinea lor recalcitrantă, să dea o tură și prin spitalele Covid, fără a purta mască. Așa poate se vor lămuri, pe propria piele, dacă există virusul sau nu.

“Nu crezi în Covid. Ok. Nu crezi că trebuie mască. Ok.

Păi atunci hai cu noi în terapie intensivă, lângă vreo 2 bolnavi din ăștia închipuiți, care se fac că au Covid. Intri fără mască ( că e inutilă, zici, nu?), și stai acolo 10 minute, timp în care respiri profund. Lângă bolnavii care nu au Covid. Aia care stau cu masca de CPAP sau sunt intubați. Ăia care se zbat să tragă aer în plămâni, cu disperarea unui om care se îneacă…. Aaa, parcă e altfel decât în piața Victoriei, unde te cațeri pe lăzi și urli aiurea, nu? Așa, respiră aaadââânc, trage aer în piept, dă-l afară…. ….poate mai și tușește careva pe lângă masca de CPAP….

Așaaaaa, acum așteptăm 6-7 zile..

Ne chemi tu când te apucă….cum ce, Covidu ăla care nu există.

Ai curaj? ….că la vorbe sunteți meșteri toți…..doctori sunteți toți….incredibil!”, este mesajul medicului Simin Aysel Florescu.