Sari la conținut

Mesajul lăsat de Alexei Navalnîi în cazul în care va fi UCIS

inchisoare alexei navalnii
sursa foto evz

Jurnalistul Tim Lister, cel care a documentat alături de Novitiak otrăvirea lui Navalnîi, a vorbit despre moartea liderului opoziției ruse.

Producătorul CNN Tim Lister, cel care a făcut parte din echipa care a elaborat documentarul despre Alexei Navalnîi, în care a documentat otrăvirea acestuia cu novitikox, vorbește despre decesul liderului opoziției ruse în închisoare.

„Sunt șocat, dar nu surprins. A fost încarcerat în închisori în care condițiile au fost foarte dificile. Acum era încarcerat în penitenciar cu condiții foarte grele, în Siberia. A fost trimis la izolare, nu a fost hrănit, a spus chiar judecătorului, luna trecută, că „mă învelesc cu un ziar, pentru că mă încălzește puțin”. A fost hrănit prost. Nu mi-a venit să cred cum arăta în timpul audierilor, după ce a fost încarcerat. Era slab, palid, nu mai era același om”, a declarat Tim Lister la Antena 3 CNN.

Ce mesaj a transmis Navalnîi

a murit alexey navalnii
sursa foto Capital

Tim Lister afirmă că Alexei Navalnîi ar fi fost torturat până la moarte pentru a păstra tăcerea.

„Deci l-au torturat în tăcere, până l-au ucis, în aceste condiții deosebit de dificile. A avut destul de multe dubii (că va supraviețui dacă se întoarce în Rusia – n.r.). Am lucrat cu el la un documentar și l-am întrebat: „dacă vă ucid, ce mesaj aveți”?

Mesajul este foarte simplu: nu vă opriți, continuați! Pentru că dacă mă ucid pe mine, vă vor arăta că opoziția e puternică în continuare”. Pe de altă parte, nu există niciun dubiu cu privire la dedicarea sa pentru această cauză. Știa că se va întoarce direct în pușcărie”, a mai spus Tim Lister.

„Putin nu are niciun fel de probleme”

În același timp, jurnalistul pretinde că moartea lui Alexei Navalnîi nu o să aibă vreun mare impact în Rusia datorită modului în care este controlat Kremlinul.

„Cred că în momentul în care te gândești din afara Rusiei, crezi că va avea un impact major. Dar nu trebuie supraestimat impactul pe care-l va avea asupra poporului rus. Pentru că mass-media din Rusia are o putere foarte mare asupra rușilor. Putin nu are niciun fel de probleme. Nu va afecta în niciun fel alegerile. Din păcate, Putin va câștiga. Nu știm deocamdată dacă sancțiunile și războiul au impactat viața rușilor. Dar, deocamdată, Kremlinul are controlul absolut asupra informațiilor care vin către poporul rus”, a mai declarat Tim Lister.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel