vineri, iunie 18, 2021

Papa Francisc a dat câteva declarații ferme în legătură cu punctul său de vedere față de avort și a făcut o paralelă între metoda nazistă de purificare a rasei prin eliminarea celor slabi și nevoia omului

modern de a respinge un copil cu posibile defecte genetice.

Papa Francisc a vorbit sâmbătă membrilor unei asociații familiale din Italia, potrivit News.ro, când a făcut următoarele declarații:

„Copiii ar trebui acceptaţi aşa cum sunt, aşa cum i-a trimis Dumnezeu, aşa cum le permite Dumnezeu, chiar şi atunci când sunt bolnavi”, a declarat el.

Suveranul pontif a vorbit apoi despre testele prenatale pentru a determina dacă fetusul suferă de o boală sau malformaţie.

„Prima propunere în acest caz este „Ar trebui să scăpăm de el?”. Iar pentru a avea o viaţă mai liniştită, un copil nevinovat

este ucis”, a afirmat el.

„Spun acest lucru cu durere în suflet. În ultimul secol toată lumea a fost scandalizată de ce făceau naziştii pentru a purifica rasa. Astăzi, facem acelaşi lucru, cu mănuşi albe”, a avertizat suveranul pontif.

În cadrul programelor de purificare naziste, sute de mii de oameni au fost sterilizaţi cu forţa şi zeci de mii de copii au fost omorâţi într-o încercare de a „curăţa” populaţia de cei cu dizabilităţi fizice sau cognitive.

Foto: CNN

Ultimele stiri

Parteneri