marți, iunie 6, 2023

Papa Francisc a dat câteva declarații ferme în legătură cu punctul său de vedere față de avort și a făcut o paralelă între metoda nazistă de purificare a rasei prin eliminarea celor slabi și nevoia omului modern de a respinge un copil cu posibile defecte genetice.

Papa Francisc a vorbit sâmbătă membrilor unei asociații familiale din Italia, potrivit News.ro, când a făcut următoarele declarații:

Te-ar mai interesa: Slăbește cu dieta Uglov 5 kilograme în 10 zile! Di...

„Copiii ar trebui acceptaţi aşa cum sunt, aşa cum i-a trimis Dumnezeu, aşa cum le permite Dumnezeu, chiar şi atunci când sunt bolnavi”, a declarat el.

Suveranul pontif a vorbit apoi despre testele prenatale pentru a determina dacă fetusul suferă de o boală sau malformaţie.

„Prima propunere în acest caz este „Ar trebui să scăpăm de el?”. Iar pentru a avea o viaţă mai liniştită, un copil nevinovat este ucis”, a afirmat el.

„Spun acest lucru cu durere în suflet. În ultimul secol toată lumea a fost scandalizată de ce făceau naziştii pentru a purifica rasa. Astăzi, facem acelaşi lucru, cu mănuşi albe”, a avertizat suveranul pontif.

Te-ar mai interesa: Avertismentul experților: Cea mai mortală boală in...

În cadrul programelor de purificare naziste, sute de mii de oameni au fost sterilizaţi cu forţa şi zeci de mii de copii au fost omorâţi într-o încercare de a „curăţa” populaţia de cei cu dizabilităţi fizice sau cognitive.

Foto: CNN

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private