Sari la conținut

Mesajul Papei Francisc în prima zi a anului nou

Mesajul Papei Francisc în prima zi a anului nou care a fost declarată și Ziua Mondială a Păcii. Astfel, la Vatican, în prima zi a anului, Papa Francisc a rostit un mesaj cu ocazia celei de a 55-a sărbători a acestei zile.

Papa Francisc consideră importantă protejarea femeilor

Cu ocazia Zilei Mondiale a Păcii, Suveranul Pontf a vorbit despre mame și despre importanța protejării femeilor.

Cu ocazia celei de a 55-a Zile Mondiale a Păcii cu tema „Dialog între generații, educație și muncă – instrumente pentru construirea unei păci durabile”, mesajul adresat de Papa Francisc în bazilica San Pietro din Vatican s-a îndreptat spre importanța protejării femeilor condamnând violența împotriva lor.

Papa Francisc: ”Noul an începe sub semnul mamei. Privirea maternă este calea spre renaștere și de creștere. Avem nevoie de mame, de femei care văd lumea nu pentru a o exploata, ci pentru a-i da viață, femei care privind cu inima pot îmbina visele și aspirațiile cu realitatea concretă, fără a aluneca în abstracţie și pragmatism steril. Şi de vreme ce mamele dăruiesc viață, iar femeile supraveghează lumea, să depunem cu toții eforturi mai mari pentru a promova mamele și pentru a proteja femeile.”

Reamintim că și în mesajul său de Crăciun, suveranul pontif s-a rugat și pentru femeile care sunt victime ale violenței în vremea pandemiei, pentru copiii victime ale abuzurilor și pentru bătrânii care suferă de singurătate.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: