Sari la conținut

Papa Francisc, nevoit să-și anuleze vizita de Anul Nou, în Piața Sfântul Petru

Papa Francisc, nevoit să-și anuleze vizita de Anul Nou, în Piața Sfântul Petru

O veste tristă pentru creștinii catolici din toată lumea! Din cauza riscurilor legate de contaminarea cu noul coronavirus, Papa Francisc a fost nevoit să-și anuleze vizita tradițională de Anul Nou la ieslea amenajată în Piața Sfântul Petru din Roma.

Papa Francisc, nevoit să-și anuleze vizita de Anul Nou, în Piața Sfântul Petru

Potrivit AFP, preluat de Agerpres, Suveranul Pontif este întâmpinat în mod normal de credincioşi când vizitează ieslea naşterii Domnului, pe 31 decembrie, după ce susţine vecernia de sfârşit de an şi cântă rugăciunea Te Deum.

Vaticanul a anunţat însă că acest eveniment nu va mai avea loc, pentru a evita adunările şi riscul de contaminare cu noul coronavirus.

În vârstă de 85 de ani, Papa Francisc, a susţinut miercuri audienţa generală săptămânală, ca de obicei, în imensa sală Paul al VI-lea de la Vatican, cu purtarea măştilor sanitare şi respectarea distanţării sociale.

În binecuvântarea sa Urbi et Orbi, din ziua Crăciunului, Suveranul Pontif a îndemnat să nu se cedeze tentaţiei ”replierii în sine”.

„În aceste vremuri de pandemie, capacitatea noastră de a întreţine relaţii sociale este pusă la grea încercare. Tendinţa de a ne replia în noi, de a face pe cavalerul singuratic se întăreşte”, inclusiv ”la nivel internaţional”, a declarat el.

”Numai drumurile dialogului conduc cu adevărat la soluţionarea conflictelor”, a subliniat Papa Francisc.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel