Sari la conținut

Mesajul unui epidemiolog către guvernanți: „să vă fie rușine domnilor și doamnelor care pretindeți că reprezentați Satul român. Să vă fie rușine!”

Epidemiologul Octavian Jurma a lansat un nou atac la adresa guvernanților pe care îi acuză de nepăsare prin prisma deciziilor pe care le iau în vederea gestionării valului al patrulea pandemic. Jurma subliniează numărul jignitor de teste efectuate de către Guvern, în contextul crizei sanitare în care ne aflăm, acuzând dorința de manipulare a oamenilor.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat luni (8 noiembrie) 4.255 de noi cazuri de Covid. În ultimele 24 de ore au fost raportate 240 de decese, la care se adaugă un produs anterior, dar raportat astăzi. Numărul total de cazuri urcă astfel la 1.711.137, dintre care 50.996 au decedat, iar 1.507.776 au fost declarate vindecate. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 513 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Din totalul de 241 de pacienți decedați, 224 erau nevaccinați și 17 vaccinați. Cei 17 pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 40-49 de ani și peste 80 de ani. Toți pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități.

„Cifra zile de 8 noiembrie 2021, este 4,737.

Astazi s-au facut 4,737 de teste RT-PCR in programul national. Mai putin decat se testa RT-PCR doar in Bucuresti acum un an de catre stat.
Sa va fie rusine domnilor si doamnelor care pretindeti ca reprezentati Satul roman. Sa va fie rusine!
Aceasta testare in bataie de joc a transformat coborarea naturala din aceasta faza, intr-o cadere libera care induce un fals sentiment de siguranta in populatie si permite clasei politice sa continue sa pretinda ca nu exista urgenta sanitara in Romania, ca sa isi poate vedea in liniste de urzeala tronurilor.
Niciodata manipularea datelor nu s-a facut asa de neglijent. Atitudinea de dispret a politicienilor fata de suferinta populatiei se reflecta in exhibitionismul sinistru pe care il ofera acum datele oficiale care vin de la guvern.
Chiar si asa, cu aceasta scaderea exagerat de rapida a numarului de cazuri, tot ne aflam la un nivel peste varful valului 2.
Numarul de cazuri de saptamana trecuta (1-7 noiembrie 2021) este de 58,851 aproape acelasi cu cel de acum exact un an din varful valului 2, cand am inregistrat 57,088 cazuri noi in saptamana 2-8 noiembrie 2020.
Din pacate insa numarul de internari in spitale si ATI este aproape dublu fata de aceeasi saptamana a anului trecut, iar numarul de decese este de aproape 4x mai mare (2,951 decese saptamana trecuta fata de 812 decese anul trecut in aceeasi saptamana). Iar numarul de decese este deja puternic subestimat de cateva saptamani.
Iluzia intens promovata de la cele mai inalte nivele ale statului ca valul 4 a trecut, se reflecta deja in scaderea ratei de vaccinare, scaderea gradului de conformare si justifica amanarea adoptarii certificatului verde precum si adoptarea prematura a unor masuri de relaxare.
Deschiderea scolilor este prin definitie o masura de relaxare, odata ce au fost inchise ca masura de restrictie.
Singurul motiv pentru care se deschid scolile in ciuda incidentei uriase in care inca ne aflam este pregatirea pentru masurile de relaxare care vor urma cu certitudine in succesiune rapida sub diferite pretexte, mai ales a cluburilor.
Este un episod de infamie care este inca abia la debut, dar care va ramane in istoria Romaniei dar si a istoriei mondiale, pentru ca nici un alt guvern nu si-a lasat poporul macelarit de pandemie asa cum este lasat poporul nostru.
Daca batalia pentru valul 4-Delta a fost pierduta la finalul valului 3-Alpha, acum pierdem batalia pentru valul 5”, a scris epidemiologul Octavian Jurma în urmă cu puțin timp pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.