miercuri, ianuarie 19, 2022

Valul 4 a lovit cu putere Germania! Ministrul Sănătății spune că de vină sunt persoanele nevaccinate.

Anunțul făcut de Institutul Robert Koch (RKI) despre cele peste 20.000 de cazuri în ultimele 24 de ore în Germania şi cei 194 de morţi Covid a pus autoritățile pe jar. Ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn a ținut să declare că valul al patrulea cu care se confruntă acum Germania este, de fapt, o „pandemie a nevaccinaților”.

Te-ar mai interesa: Ce înseamnă un infarct osos și cum se manifestă. C...

În Germania, 55,6 milioane de persoane au fost vaccinate complet – reprezentând 66,8% din populaţie, iar opozanţii vaccinării continuă să manifesteze cu regularitate.

Valul 4 a lovit cu putere Germania! Ministrul Sănătății spune că de vină sunt persoanele nevaccinate

„Ne confruntăm în prezent cu o pandemie în principal a nevaccinaţilor, iar ea este masivă”, a declarat într-o conferinţă de presă Jens Spahn.

Acesta a cerut să fie redeschise centre de vaccinare în cele 16 landuri federale, în contextul în care creşte presiunea pentru a le fi oferită mai multor persoane doza de supra-rapel (‘booster’) anti-covid.

„Pentru a le oferi cât mai multor oameni o doză booster de vaccin cât mai rapid cu putinţă, landurile ar trebui să pregătească centrele de vaccinare care au fost puse în aşteptare de la sfârşitul lui septembrie”, a spus ministrul, potrivit Rheinische Post.

Te-ar mai interesa: Alimentul care răspândește cancerul în tot organis...

„Nu este vorba despre o hărţuire a nevaccinaţilor, ci despre evitarea unei saturări a sistemului de sănătate”

Jens Spahn a îndemnat landurile – competente în probleme sanitare – să înăsprească regulile cu privire la persoane nevaccinate anti-covid, în cazul unor intensificări ale epidemiei, prin interzicerea accesului acestora în anumite locuri publice sau prin solicitarea unor teste PCR costisitoare.

Unele landuri, ca Saxonia sau Baden-Württemberg, sunt pe cale să implementeze astfel de măsuri.

Te-ar mai interesa: Atenție, părinți! Simptomele Omicron la copii. Ave...

„Nu este vorba despre o hărţuire a nevaccinaţilor, ci despre evitarea unei saturări a sistemului de sănătate”, a ținut să sublinieze Koch, potrivit The Local.

La rândul său, preşedintele RKI Lothar Wieler a ținut să avertizeze că e nevoie de măsuri restrictive mult mai eficiente. Acesta a subliniat că că regulile privind accesul în locurile publice – restaurante sau săli de spectacol – nu sunt aplicate în mod suficient.

Te-ar mai interesa: Peste 90% dintre bolile grave de pancreas au acest...

„Al patrulea val al pandemiei se dezvoltă, din nefericire, aşa cum ne temeam, pentru că numărul persoanelor vaccinate este insuficient”, a declarat președintele Germaniei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private