Sari la conținut

Metalul care ne otrăvește zi de zi. Medic: Poate cauza demență Alzheimer timpurie, cancer de sân, fibroză pulmonară, boala Parkinson

Metalul care ne otrăvește zi de zi. Poate cauza demență Alzheimer timpurie, cancer de sân, osteoporoză, fibroză pulmonară, boala Parkinson.

În ultima vreme specialiștii au constatat o concentrație crescută de aluminiu în organismul oamenilor, mai ales al copiilor, intoxicarea putând ajunge săptămânal la 2-3 miligrame de aluminiu pe kilogram, în condițiile în care cantitatea tolerabilă este de cel mult un miligram.

Metalul care poate cauza demență Alzheimer timpurie, cancer de sân, fibroză pulmonară, boala Parkinson

„Aluminiul nu se găsește în mod natural în corpul uman, de aceea orice cantitate, fie ea și infinitezimală, reprezintă o intruziune în organism. Poate cauza demență Alzheimer timpurie, autism, cancer de sân, osteoporoză, alergii și inflamații la toate nivelele, dermatita, astm, fibroză pulmonară, scleroză amiotrofica, encefalopatii, boala Parkinson, insuficiență hepatică și renală, intoleranță la glucoză, la gluten, etc.

Știind toate acestea, mi se face efectiv rău când urmăresc emisiunile culinare și văd cu câtă lejeritate chefi celebri autohtoni sau de talie mondială, utilizează folia de aluminiu la gătit, învățându-i și pe alții că aceasta este indispensabilă la bucătărit. Ei bine nu este indispensabilă. Utilizarea foliei de aluminiu la gătit este chiar foarte nocivă.

Un studiu publicat în Biblioteca de Medicină din cadrul Institutului Național de Sănătate SUA a demonstrat cât de periculoasă este folia de aluminiu atunci când este folosită în procesul de gătire al alimentelor. Studiul a arătat că gătirea la cuptor a unei bucăți de carne de vită, înfășurată în folie de aluminiu, crește conținutul de aluminiu din aceasta cu un procent cuprins între 89% și 378%. S-a dovedit și faptul că grăsimea a favorizat „migrația aluminiului în produsul alimentar”, se arată în studiul care conchide că cei care consumă produse gătite astfel își asumă un mare risc în ceea ce privește sănătatea lor.

Dar nu numai aluminiul din folia de gătit ne atacă sănătatea. Ci și cel din cutiile de aluminiu pentru conserve și băuturi diverse, deodorantele, adjuvanții unor produse injectabile, unele alimente, unele dulciuri, unele medicamente, țigările și chiar apa potabilă, pentru că tehnologia de filtrare și limpezire a apei potabile presupune adaos de compuși chimici ai aluminiului”, arată medicul Adina Alberts într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Antidot pentru metalul care ne otrăvește organismul zilnic

  • În primul rând să recunoaștem și să informăm corect populația despre potențialul nociv al aluminiului asupra sănătății noastre.
  • Apoi să încercăm să limitam cât mai mult utilizarea acestuia în orice direcție a vieții noastre cotidiene.
  • Și nu în ultimul rând să oferim populației antidoturi. Unul este deja cunoscut, este vorba de SILICIU care leagă aluminiul și îl transformă într-un compus inofensiv pe care îl elimină din organism în scurt timp de la ingestie.

Unde se găsește aluminiul?

După Oxigen și Silicon, Aluminiul este al treilea element ca importanță, găsindu-se în scoarța pământului, 14.3%. Îl regăsim in bauxita, argila, feldspat, etc. Acest mineral nu există în stare pură în natură. Tocmai de aceea industria are nevoie de aluminiu pur, un element inexistent în natură și toxic pentru organismele vii.

Potrivit astrocafe.ro, acest aluminiu industrial este din păcate omniprezent (sulfat, citrat, fosfat, hidroxid) și aproape imposibil de evitat:

  • Apa potabila. Principala sursa de ingerare sunt sărurile de aluminiu utilizate în procesele fizico-chimice de filtrare a apei, ceea ce permite limpezirea apei….si tulburarea mintii, caci in revista Neurology se arata încă din anul 1996 ca la o cantitate de 0.1 mg/L (norma este de 0.2 g/L ) riscul de Alzheimer este dublu.  Mai ales ca erodarea solurilor sub ploile acide (efectul agriculturii intensive) il transfera astăzi in napele freatice, caci sub pH 5,  el devine solubil. Deși studiul PAQUID(monitorizarea îmbătrânirii cerebrale si patologice), realizat pe 3770 de francezi, timp de 24 de ani, desemna siliciul ca antidot pentru aluminiul din apa potabila…autoritățile nu întreprind nimic in acest sens. Nici la ei, nici la noi.
  • Deodorante, antitranspirante, suspectate a fi implicate în cancerul de sân.
    Piatra de alaun (sulfat de aluminiu și potasiu) nu pare cea mai ideala alternativa, caci aceste săruri de aluminiu devin hidrosolubile la un pH de 4-5, iar transpirația are tocmai 3.8 – 5 pH.
  • Medicamente anti-reflux, bandaje gastrice, agenți de îngroșare;
  • Adjuvanți vaccinali (deși exista deja un adjuvant excelent: fosfatul de calciu 
  • Țigările conțin foarte mult aluminiu, pentru accelerarea combustiei, aprox. 1 mg/g tigara;
  • Ustensilele de gătit din aluminiu, gătit în folie, tăvi, cutii de suc, elimina particule de aluminiu, absorbite apoi de organism;
  • Conserve, cutii de suc/bere.
  • Alimente: aluminiul este utilizat ca agent de textură și colorant. Se găsește în multe prăjituri, brânzeturi, grăsimi răspândite, unele vinuri și băuturi și chiar în laptele praf de sugari. Aditivi alimentari pe bază de aluminiu: E173, 520, 521, 523, 541, 554, 555, 556, 559 și E55.
Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel