Sari la conținut

Metoda care te întinerește cu 10 ani

Cu pasi marunti, dar siguri, romancele incep sa se alinieze trendului international de estetica, acolo unde liftingurile faciale si procedurile de intinerire chirurgicale scad cu peste 30%. Medicii de top din America si Anglia, acolo unde se realizeaza cele mai multe proceduri estetice insista asupra esteticii dinamice si naturaletii fetei, cu mobilitate ridicata. Daca in America in anul 2014, conform Asociatiei Americane a Chirurgilor Esteticieni, procedurile cosmetice noninvazive au avut cea mai mare crestere de pana la 4%, pe primul loc calificandu-se injectarile cu Botox (6.7 milioane proceduri) si acid hialuronic (2.3 milioane proceduri), in Romania la mare cautare este liftingul facial noninvaziv cu acid hialuronic, o modalitate mult mai sanatoasa si mai sigura, precum si o metoda de preventie a imbatranirii premature.

”Cu timpul, structura faciala se modifica datorita atrofierii pielii, tesutului adipos si resorptiei osoase, la acestea adagandu-se si actiunea nociva a soarelui in exces, anumite vicii cum este fumatul sau chiar afectiunile dermatologice. Efectul il cunostem cu totii, fie ca e vorba de obraji fara fermitate, sprancene care coboara peste ochi, cearcane proeminente, aspectul imbatranit al maxilarului, pliurile de la nivelul gatului. Liftingul facial noninvaziv cu acid hialuronic este potrivit persoanelor intre 40-55 de ani. Practic se injecteaza acid hialuronic cu rol volumizator si se refac astfel conturul pometilor, mandibulei, barbiei, se sterg ridurile adanci, rezultatele fiind instantanee”, explica dr. Daniela Taher, medic specialist dermatologie estetica.

Interventia nechirurgicala cu timp de recuperare minim

Solutia cea mai usoara pentru a obtine un chip cu zece ani mai tanar este liftingul facial nechirurgical, care spre deosebire de cel clasic este lipsit de riscuri precum afectarea nervilor, cicatricile vizibile, tumefierea si invinetirea zonei, durerea resimtita post interventie. Aceasta solutie este ideala pentru persoanele care doresc sa obtina un aspect mai tanar al chipului, fara sa se supuna chinurilor interventiei chirurgicale.

Pentru liftingul facial nechirurgical se folosesc 2-10 ml de acid hialuronic, in functie de virsta pacientilor, de elasticitatea, finetea pielii, osatura fetei. Acestea se pot injecta intr-o singura sedinta sau la citeva luni interval, iar procedura dureaza maxim o ora. Gamele de produse folosite sunt cele cu care majoritatea dermatologilor esteticieni au experienta si care dovedit in timp ca sunt produse sigure, cu reactii adverse minime si trecatoare si cu rezultate reproductibile.

Pentru ca injectiile sint profunde, aproape de tesutul osos, rezultatul poate dura 2-4 ani. Persistenta rezultatelor liftingului facial depinde de metabolismul si starea de sanatatea a pacientului. Persoanele nefumatoare cu un nivel scazut de stres, cu o igiena de viata corecta au beneficii pe timp indelungat. Uneori se recomanda retusuri periodice la 6-8 luni, in cazul fumatorilor sau persoanelor sportive. Intotdeauna se asociaza un tratament local cu creme medicale (cosmeceutice) care asociaza acid hialuronic, vitamine, acizi de fructe, pentru mentinerea rezultatelor. De asemenea dupa un lifting facial se recomanda evitarea expunerii la soare si un regim de viata echilibrat.

”Liftingul obtinut este foarte natural, rareori se formeaza echimoze. Edemul este minim si in general, atat pacientii cat si doctorul care executa aceasta procedura sunt satisfacuti in proportie de 90%. O persoana in virsta de 45 de ani poate sa apara la sfirsitul procedurii de 30 de ani. Pentru obtinerea unor rezultate sofisticate si care se mentin pe o perioada lunga de timp, liftingul se poate asocia cu tratamente cu laser fraxel si radiofrecventa. Sunt convinsa ca peste citiva ani (maximum 10) se va renunta la liftingul chirurgical. Tehnologia din ce in ce mai avansata, interesul din ce in ce mai mare pentru medicina anti-aging, rafinarea tehnicilor de executie, cercetarea in biotehnologie vor permite in primul rand o preventie foarte eficienta a imbatranirii cutanate, proceduri cu un grad minim de risc, si cu eficienta sporita care vor inlocui liftingul clasic chirurgical”, a adaugat dr. Daniela Taher.

Neferititi Lift

Unul din cele mai solicitate tipuri de lifting este cel recunoscut in domeniul medical sub numele de Nefertiti Lift. Este vorba de un lifting facial al partii inferioare a fetei, mai precis al conturului mandibular. Se injecteaza superficial cateva unitati de botox de-a lungul ramului mandibular.
La unele persoane nu are efect, de aceea se recomanda o selectie riguroasa inainte de tratament, care este data de experienta medicului. Este o procedura simpla, fara efecte secundare. Unii o recomanda ca PREVENTIE de la varsta de 30 de ani. Injectari efectuate o data pe an vor permite mentinerea unui contur ferm si bine desenat si inlatura perspectiva unui eventual lifting chirurgical mai tirziu.

Liftingul sprancenelor

Cu varsta, forma sprancenelor se poate modifica, coltul extern devine cazut si odata cu el si pleoapa superioara. Astfel ochii par obositi si lipsiti de stralucire. Cu ajutorul injectiilor cu botox se poate produce un lifting de aprox 3mm, o modificarea ce apare la 3-5 zile si maxim la 2 saptamani dupa injectare. Aceasta varianta dureaza 4, maxim 8 luni.

O alta varianta care face efectul de lifting mai persistent este injectarea cu substante de umplere de tip acid hialuronic, care se injecteaza in corpul sprancenei, obtinandu-se astfel o remodelare volumetrica.

Tipul de procedura indicat este personalizat pentru fiecare pacient in parte, medicul specialist fiind singurul in masura sa recomande tratamentul cel mai potrivit pentru ca rezultatele sa fie de cat mai lunga durata.

Costul interventiei incepe de la 400 euo si variaza in functie de zonele injectate si/sau procedurile asociate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel