luni, septembrie 26, 2022

Diabetul este o afecțiune cronică, având la bază o concentrație prea mare de zahăr în sânge. Deși poate fi o afecțiune complexă, aceasta poate fi ținută sub control printr-un stil de viață echilibrat și cu ajutorul unor măsuri specifice.

Deși metodele de depistare au evoluat mult (un singur test este suficient), în trecut, anumite persoane apelau la metode mai puțin obișnuite.

Iată la ce metode au apelat anumite persoane și, de asemenea, cum a fost descoperit pentru prima data diabetul,

Te-ar mai interesa: Cel mai bun remediu pentru hipertensiune arterială...

Cum își dădeau seama anumite persoane că au diabet?

Prof. dr. Constantin Ionescu-Târgoviște a spus, la emisiunea „Academia de Sănătate”, cum unii pacienţi îşi dau seama dacă au diabet, fără a face investigaţii medicale amănunţit, potrivit DC News.

„La 1830, A. Bouchardat, un mare clinician francez, a reuşit să identifice glucoza din sânge, colorimetric şi le dădea chiar unor pacienţi o soluţie pe care o turna în urina care-şi schimba culoarea, şi ştia dacă are zahăr în sânge sau nu.

Îmi aduc aminte de cineva din Târgovişte care mi-a spus un lucru foarte interesant. Zice: eu ştiu dacă am diabet sau nu. Bag degetul în urina mea, pun pe limbă, şi văd dacă e dulce. Într-adevăr, este o metodă prin care unii şi-au descoperit diabetul care nu era cunoscut anterior. În prezent, însă, tehnologia a progresat atât de mult încât au apărut testele. Nu mai vorbesc de pompele de insulină care încearcă să regleze administrarea automată a insulinoterapiei, fără nicio altă intervenţie din afară, decât controalele de bună funcţionare a dispozitivului respectiv.

Te-ar mai interesa: Declarații șocante! Dr. Streinu-Cercel rupe tăcere...

Progrese tehnologice sunt, dar nici ele nu sunt foarte larg disponibile, pentru că şi costurile lor sunt destul de mari. În unele ţări, în Statele Unite de exemplu, sunt milioane de oameni purtători de pompe de insulină, ei având probabil ca ţară cel mai mare număr de pacienţi diabetici din lume”, a povestit, la emisiunea „Academia de Sănătate”, prof. dr. Constantin Ionescu-Târgoviște, de la Institutul „Nicolae Paulescu” din București.

Te-ar mai interesa: Înțepătura de albină poate fi mortală. Dr. Mihail ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private