Metoda prin care sunt topite zeci de kilograme într-un timp record

Marian Oprea a slabit intr-un timp record, peste 100 de kilograme.
Metoda prin care sunt topite zeci de kilograme într-un timp record

Conform celor mai recente studii ale Biroului European de Statistica, obezitatea constituie un factor de risc in aproximativ 75% din bolile contemporane, iar in Romania, una din 3 persoane este supraponderala si una din 4 – obeza.

La nivel national, numerele sunt in crestere de la an la an, astfel incat in prezent exista peste 3,5 milioane de obezi, iar dintre acestia doar 10% merg la un control medical si doar 1% dintre ei sunt inclusi intr-un program national de educatie impotriva obezitatii. Aceasta problema devine din ce in ce mai apasatoare in contextul in care in tara avem aproximativ 300.000 de persoane cu obezitate morbida ce ar avea nevoie de solutia salvatoare pe care doar chirurgia bariatrica o poate oferi.

Marian Oprea este unul dintre acestia. Diagnosticat inca de la 12 ani cu obezitate morbida, acesta a mostenit problemele metabolice si de greutate ale parintilor si a ajuns la 33 de ani sa cantareasca 210 kilograme. Multiplele incercari de a slabi, fie prin sport, medicina naturista si chiar infometare, au fost fara succes, starea i s-a inrautatit progresiv si a ajuns sa fie imobilizat la pat si supus riscului ca organismul sa-i cedeze in orice clipa sub presiunea bolilor cauzate de obezitate. In aceste conditii, a fost nevoie de o decizie drastica, dar salvatoare: operatia de micsorare a stomacului.

In urma interventiei laparoscopice realizate de doctor Bogdan Moldovan, Marian Oprea a slabit intr-un timp record, peste 100 de kilograme.

Dupa un an de zile sunt un alt om, am alta viata! Sincer, de multe ori, stau si ma minunez de cum eram si cum sunt acum! Inainte purtam marimea 7XL si aveam haine facute pentru oameni de peste 200 de kilograme”, spune Marian Oprea.

Marian are acum grija sa-si pastreze greutatea constanta, concentrandu-se in mod deosebit asupra alimentatiei si in acelasi timp bucurandu-se de noua viata oferita de chirurgia bariatrica.
 

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox