Sari la conținut

Metode eficiente de a combate virusul SARS-CoV-2. Ce suplimente sunt folositoare?

tratamentul pentru Covid

Anumite persoane prezintă un risc scăzut de infectare sau, în cazul îmbolnăvirii, nu manifestă forme grave de Covid-19. Cercetătorii susțin că imunitatea are un rol foarte important în această privință, protejând organismul de agentul infecțios. Iată ce suplimente pot fi cu adevărat utile în lupta cu virusul și de ce rezistența naturală a organismului este esențială.

Încă de la începutul pandemiei, specialiștii au încercat să determine ce substanțe și suplimente pot ajuta în vindecarea bolii Covid-19. În urma unor studii, cercetătorii au concluzionat că deficitul de vitamina D este asociat în mod direct cu riscul de infectare ridicat.

De asemenea, cercetătorii susțin că un sistem imunitat puternic este foarte important pentru lupta împotriva coronavirusului, scăzând riscul de infectare și dezvoltare a unor forme grave de boală.

Ce suplimente sunt utile în lupta cu virusul?

Vitamina D

Deficitul de vitamina D în organism creşte riscul de infectare cu noul coronavirus. „În Spania au făcut recent un studiu pe pacienţii cu COVID şi la 50 de pacienţi li s-a dat vitamina D, iar la 26 nu li s-a dat vitamina D. Din cei 50, doar unul a ajuns în stare gravă, iar din cei 26 care nu au primit vitamina D, jumătate din ei au ajuns în stare gravă.”, a afirmat doctorul în ştiinţe medicale, Luminiţa Suveică.

Unele ţări precum Marea Britanie şi Franţa au început deja să introducă această vitamină în alimente de bază – pâine şi lapte. Principala sursă de vitamina D este soarele, iar în lipsa lui, din septembrie până în martie, singura soluţie sunt suplimentele de vitamine.

Specialiştii din cadrul emisiunii „Doctorii”, difuzată pe PRIME, ne recomandă să consumăm ouă, lapte, peşte şi carne de porc pentru a preveni insuficienţa de vitamina D în sezonul rece, când nu prea avem parte de raze solare, scrie DC News.

Omega 3

Administrarea de multivitamine, probiotice, Omega-3 sau suplimente precum vitamina D poate contribui la diminuarea riscului infectării cu SARS-CoV-2, virusul care produce COVID-19, mai ales în rândul femeilor, informează revista British Medical Journal Nutrition Prevention & Health (BMJ).

Între lunile mai şi iulie, 175.652 de utilizatori din Marea Britanie au luat în mod regulat suplimente dietetice, în timp ce 197.068 nu au luat. Aproximativ doua treimi (67%) dintre aceştia erau femei. În total, 23.521 de persoane au avut rezultate pozitive la SARS-CoV-2, în timp ce testele pentru 349.199 au fost negative.

Prin urmare, consumul de probiotice, Omega-3, multivitamine sau de vitamina D a fost asociat unui risc mai scăzut de infecţie cu SARS-CoV-2.

Analizând date precum vârsta, sexul şi greutatea, cercetătorii au constatat că protecţia oferită de probiotice, Omega-3, multivitamine şi vitamina D a fost observată mai ales la femei, indiferent de vârstă sau de greutate, însă nu la fel de clar şi în cazul bărbaţilor.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel