joi, octombrie 22, 2020

Zâmbeşte mai des pentru o inimă sănătoasă, bea cafea pentru a evita depresia şi consumă ciocolată cel puţin o dată pe săptămână pentru a preveni apariţia cancerului de piele. Vezi cum aceste gesturi simple pot reduce riscul apariţiei unora dintre cele mai frecvente boli ale momentului.

 

Depresia este a patra boală, ca răspandire, pe glob afectând aproximativ 121 de milioane de oameni; numai în Europa se estimează că aproximativ 50 de milioane de persoane suferă de această boală. Iată câteva modalităţi simple de a evita apariţia depresiei.

Citește și:

2 ceşti de cafea pe zi: Conform unui studiu efectuat în 2011, persoanele care consumă două ceşti de cafea zilnic, au cu 15% mai puţine şanse de a intra în depresie. Acest lucru este posibil datorită cofeinei care are efectul de a creşte buna dispoziţie prin stimularea hormonului fericirii.

Dieta mediteraneeană: Somonul, sardinele, uleiul de măsline şi avocado pot reduce riscul apariţiei depresiei cu 30%, datorită conţinutului ridicat de Omega 3.

Citește și:

Mişcarea: 30 de minute de exerciţii zilnice îmbunătăţesc considerabil starea de spirit şi pot împiedica apariţia depresiei într-un procent de 47%, conform unui studiu al American Journal of Preventive Medicine.

 

Bolile de inimă reprezintă principala cauză a decesului, la nivel mondial. Poţi preveni apariţia afecţiunilor cardiace cu doar câteva gesturi simple.

Evită să stai la servici ore suplimentare. Riscul apariţiei bolilor de inimă este mai ridicat cu 67% pentru cei care lucrează mai mult de 11 ore pe zi. Munca de birou creşte stresul, promovează sedentarismul şi mâncarea nesănătoasă.

Citește și:

Zâmbeşte: oamenii optimişti au mai puţine şanse să se îmbolnăvească de inimă, spre deosebire de cei care văd doar jumătatea goală a paharului. Râsul are efecte benefice asupra organismului reducând nivelul de stres.

Relaxează-te ascultând muzică: o terapie de doar 30 de minute pe zi cu muzica preferată ajută la relaxarea sistemului cardiovascular, conform cercetătorilor de la Centrul de Prevenire al Bolilor Cardiologice, Maryland.

 

Cancerul de piele  este unul dintre cele mai comune forme de cancer întalnite la oameni, iar statisticile arată că anual apar peste un milion de cazuri noi. Iată câteva metode banale prin care poţi reduce considerabil riscul de a dezvolta această boală.

Nu sări peste desert: doar două pătrăţele de ciocolată neagră pe zi, pot face minuni. Pe lângă faptul că îţi îmbunătăţește starea de spirit, ciocolata  îţi protejează pielea de efectele distrugătoare ale razelor UV, principalele vinovate pentru apariţia cencerului de piele.

Ai grijă ce tip de protecţie solară foloseşti: Loţiunea de plajă pe care o foloseşti ar trebui să îţi protejeze pielea atât împotriva razelor UV cât şi împotriva celor UVB.

Condu în siguranţă: înainte să te urci la volan nu uita să foloseşti o loţiune cu protecţie solară cu SPF 30 pentru mâini şi faţă. Geamurile maşinii nu blochează razele de soare dăunătoare. 

Parteneri--