miercuri, martie 22, 2023

Miahela Bilic, despre nevoia de intimitate. „Crește riscul să ne sufocăm, să ne epuizăm reciproc”.

Mihaela Bilic este de părere că nevoia de intimitate în perioada pandemiei este o temă care trebuie luată în serios de autorități. România este este pe primul loc în Europa, la capitolul „înghesuială locativă”, ceea ce îngreunează și mai mult dreptul oricărei persoane de intimitate.

Te-ar mai interesa: Remedii naturale împotriva infecțiilor urinare. Of...

Într-o postare pe contul său de Instagram, cunoscutul medic nutriționist avertizează că, în această perioadă, crește riscul de sufocare, de agasare, de epuizare și de depresie.

Miahela Bilic, despre nevoia de intimitate. „Crește riscul să ne sufocăm, să ne epuizăm reciproc”

„Nevoia de intimitate. Chiar dacă suntem făcuți să trăim împreună, avem nevoie de un colț în care să ne retragem, să ne încărcăm bateriile, să fim doar cu gândurile noastre. Chiar și într-un cuplu care se iubește la nebunie, momentele de pauză, de distanțare față de celălalt, sunt necesare pentru echilibrul relației.

Ce ne facem însă dacă dimensiunea apartamentului și regulile de izolare socială nu ne permit acest lucru? Grea întrebare, mai ales că România pare să fie pe primul loc la capitolul “înghesuială” locativă.

Te-ar mai interesa: Dr. Bilic, reguli de urmat în dieta pentru slăbit:...

Copiii nu se mai duc la școală, activitatea profesională se face de acasă, în unele familii sunt prezenți și bunicii. Deci crește riscul să ne sufocăm, să ne agasăm, să ne epuizăm reciproc”, a avertizat medicul nutriționist.

Orice motiv este bun pentru a lua o pauză de la “acasă”

Ce e de făcut? Cum putem să evităm o eventuală depresie? Mihaela Bilic sugerează câteva tips-uri la îndemâna oricui. Gesturi extrem de simple și eficiente, care ne pot da răgazul unor pauze de la „acasă”.

Te-ar mai interesa: Focar de paralizie în Europa, provocat de operaţii...

„Nu e de glumit, lipsa de distanțare intra familiară ne poate afecta psihologic. Preveniți fenomenul prin orice metodă:

  • trimiteți copiii afară la joacă,
  • trimiteți bunicii la cumpărături,
  • ieșit să faceți o plimbare…

Orice motiv este bun pentru a lua o pauză de la “acasă””, este de părere Mihaela Bilic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private