Sari la conținut

Mihaela Bilic, medic nutriționist: „Mâncarea este elementul ce poate schimba destine!”

În urma unui proiect culinar, Mihaela Bilic a avut șansa de a călători în toată România, cu scopul de a susține recunoașterea internațională a produselor tradiționale românești. Care a fost experiența inedită a medicului nutriționist în această călătorie?

Mihaela Bilic, cunoscutul medic nutriționist, a dezvăluit pe una dintre rețelele de socializare experiența unui proiect remarcabil. Aceasta a avut șansa de a călători în multe zone care au primit recunoașterea europeană IGP (indicație geografică protejată) pentru produsele tradiționale românești. Potrivit spuselor sale, această experiență nu a fost strict culinară, ci a făcut-o să realizeze că mâncarea este un element esențial atât pentru trup, cât și pentru suflet.

„Care a fost impresia după așa un tur culinar pe meleaguri românești? Că nu există un element mai bun decât mâncarea ca să aducă oamenii împreună, ca să lege tradiții și ca să genereze povești de viață. Că indiferent de locația geografică, nivelul social și profesional, vârstă, experiență sau vremea de afară, după ce stai la masă cu oameni și împarți cu ei o bucată de mămăligă și o felie de brânză, atmosfera se încălzește, vorba se leagă mai ușor, umerii se relaxează… și te trezești că ești parte din familia lor, din povestea lor, că le-ai intrat în suflet și că ți-e greu să mai pleci”, a susținut Mihaela Bilic.

În urma proiectului și a experienței acumulate, medicul nutriționist susține că mâncarea este, de fapt, un element foarte important în relaționarea dintre oameni. Cu toate acestea, de multe ori, uităm că acest element ne unește cu cei dragi.

„Nicio poveste nu seamănă cu alta, iar mâncarea este elementul care poate schimba destine, care dă sare și piper vieții, care te face să uiți de necazuri și de griji. Iar când realizezi că tot prin mâncare România poate deveni un punct de interes pe harta Europei, singurul regret pe care îl ai este că nu avem mai multe astfel de repere culinare! Însă important este că am început”, a declarat medicul nutriționist, pe rețelele de socializare.

 

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel