Sari la conținut

Mic dejun simplu și sănătos. Uite cum arată micul dejun consumat de un medic celebru

alimente pentru energie dimineața

Mic dejun simplu și sănătos. Micul dejun este cea mai importantă a zilei. Un mic dejun echilibrat asigură necesarul de energie pentru prima parte a zilei.

Cea mai bună metodă pentru a fi sigură că vei pregăti un mic dejun echilibrat este să combini diferite grupe de alimente precum cereale, fructe, lactate, la care să adaugi un pahar cu apă. Este important ca această masă să conțină carbohidrați, fibre, proteine, vitamine și minerale.

Micul dejun cu lapte și cereale aduce echilibru

Micul dejun cu lapte și cereale aduce echilibrul începutului de zi. Cea mai importantă masă a zilei este momentul perfect să îți faci și plinul de fructe și să consumi măcar una dintre cele cinci porții zilnice recomandate, sfătuiesc experții.

Un mic dejun simplu și sănătos. În acest context, medicul Vasi Rădulescu a oferit un exemplu sănătos de mic dejun. Acesta a combinat chefir, fulgi de ovăz, câteva migdale + alune + caju, granule de polen și unfruct. Medicul a adăugat și un cub de ciocolată (85% cacao).

Chefirul e prietenos cu flora intestinală

„Conține: chefir, fulgi de ovăz, câteva migdale + alune + caju, ciocolată (85% cacao), granule de polen, o banană.

Chefirul e gustos și prietenos cu flora intestinală.

Ciocolata neagră are multiple beneficii și poate fi consumată în cantități mici (am rupt 2 pătrate).

Împinge micul dejun pe cât posibil dincolo de ora 10

Sfat: în loc să blenduiți banana, mâncați-o direct sau tăiată bucăți. Digestia va avea cu totul altă dinamică!

Eu împing micul dejun pe cât posibil dincolo de ora 10. Mă trezesc de regulă la 5, mă hidratez, fac sport, citesc, scriu. Trezirea înseamnă cortizol + glucagon -> ambii cresc glicemia din depozite. Nu avem nevoie să ne îmbuibăm cu mâncare imediat. Iar un pic de fasting e chiar sănătos.

Sănătate tuturor!”, a scris medicul Vasi Rădulescu pe un cont de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel