Sari la conținut

Vrei să rămâi hidratat toată ziua? Uite ce alimente să consumi la micul dejun

mic dejun sanatos
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce sa mananci la micul dejun ca sa ramai hidratat

Micul dejun care stimulează hidratarea organismului. Corpul nostru este format din aproximativ 60% apă și din acest motiv trebuie să luăm suficiente lichide pentru a înlocui ceea ce am pierdut prin transpirație și urină.

Hidratarea este importantă pentru digestie, deoarece ajută la descompunerea nutrienților din alimente și la eliminarea toxinelor din organism, iar articulațiile și ochii au nevoie de apă.
Același lucru este valabil și pentru pielea ta, așa că reușește să-și mențină sănătatea, explică NHS Inform.

Unii oameni, precum sportivii, au nevoie de mai multe lichide pentru a-și menține performanța, dar oamenii care trăiesc la altitudini mari sau la temperaturi extreme au nevoie și de hidratare suplimentară.

Când ești bolnav, ar trebui să adaugi și mai multe lichide, mai ales dacă ai febră sau diaree.

Aliment care te poate ajuta la hidratarea corpului

În timp ce bea cantitatea necesară de apă poate părea o corvoadă, reține că 20% din nevoile tale de hidratare pot proveni din alimente.

Probabil știi deja că alimente precum pepenele galben, spanacul și pepenele verde au un conținut ridicat de apă și te pot ajuta să te hidratezi.

Cu toate acestea, există încă un aliment care te poate ajuta la hidratarea corpului tău:

Fulgii de ovăz

Terciul de orez ajută la hidratare
Sursă foto: pixabay

Micul dejun preferat de vreme rece poate fi o modalitate simplă de a adăuga nevoile zilnice de hidratare.

Făina de ovăz necesită cel puțin o cană de apă sau lapte pentru a se găti, iar pe măsură ce apa este absorbită de ovăz, aceeași cantitate de lichid intră în organism. Puteți chiar să adăugați și mai multă hidratare adăugând niște fructe în fulgii de ovăz.

Adăugând două linguri și jumătate de semințe de chia în fulgii de ovăz, vei obține 10 grame de fibre și 8 grame de grăsime sănătoasă.

Pentru a vă spori hidratarea, înmuiați semințele de chia în apă peste noapte sau adăugați patru părți de apă în semințele de chia pentru a le înmuia înainte de a le adăuga în fulgii de ovăz.

Semințele de chia au 15% din valoarea zilnică pentru magneziu și fosfor, care sunt doi electroliți importanți pentru menținerea echilibrului fluidelor din organism.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: