Sari la conținut

Miere cu usturoi pe stomacul gol. Nu există remediu mai bun pentru combaterea infecțiilor

Atât mierea, cât și usturoiul se află pe lista celor mai apreciate remedii din medicina naturistă. Acestea sunt bogate în substanțe care stimulează sistemul imunitar și luptă cu infecțiile.

Amestecul cu miere și usturoi oferă cele mai bune rezultate dacă este urmat timp de 7 zile.

Mierea naturală de albine este o sursă bogată de antioxidanți, enzime și minerale, precum: fier, zinc, potasiu, calciu, fosfor, magneziu şi seleniu. Mierea conține, de asemenea, și vitamina B6, tiamină, riboflavină și niacină, esențiale pentru sănătatea generală a organismului nostru.

De cealaltă parte, usturoiul, este o sursă importantă de vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina C, fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu și siliciu. În componența usturoiului se mai găsește și alicina, cea mai importantă și activă substanță din usturoi.

Cum prepari amestecul cu miere și usturoi?

Pentru a prepara amestecul ai nevoie de o cană de miere și 3-4 căpățâni de usturoi. Usturoiul poate fi pus în miere întreg sau poate fi zdrobit.

Amestecul poate fi realizat în două moduri:

Prima variantă: Se amestecă 3-4 căpățâni de usturoi într-o cană de miere și lasă-le la infuzat câteva zile la temperatura camerei sau la frigider. Apoi, poți consuma câte o lingură, în fiecare dimineață, pe stomacul gol, de usturoi cu miere. Alicina conținută de usturoi este absorbită mai ușor, atunci când este consumată pe stomacul gol, de aceea dimineața este cel mai potrivit moment pentru acest amestec, scrie BZI.

A doua variantă: contră în zdrobirea unui cățel care a stat la temperatura camerei cel puțin 5 minute. În acest fel, se activează enzimele pe care le conține și îl face mai eficient. După zdrobire se amestecă cu puțină miere și se înghite. Dacă înghițirea este dificilă se poate bea un pahar cu apă.

După șapte zile de consum, inima este protejată, colesterolul rău scade, la fel și tensiunea arterială, corpul este detoxifiat, sistemul imunitar este întărit și durerile cauzate de osteoartrită se ameliorează.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel