miercuri, februarie 8, 2023

Mâncatul a 6 căței de usturoi prăjiți vă va vindeca corpul în doar 24 de ore. Cățeii de usturoi prăjiți nu sunt doar un agent de aromatizare. Usturoiul este una dintre primele plante înregistrate, folosită efectiv ca medicament. Egiptenii antici au profitat în mod regulat de usturoiul ca aromă în feluri de mâncare și pentru o serie de probleme de sănătate. Cuișoarele întregi conservate au fost găsite chiar și în mormântul lui Tutankhamon. În timp ce acest bec înțepător este originar din Asia Centrală, are peste 7.000 de ani de istorie în diferite culturi de pe glob. Romanii, grecii, japonezii și chiar nativii americani apreciau toți usturoiul ca fiind un medicament puternic.

Te-ar mai interesa: Dietă veche, cu ouă și vin! Cel mai bizar și efici...

Usturoi pentru sănătatea inimii

În timp ce usturoiul are o listă foarte lungă de beneficii pentru sănătate, una dintre cele mai studiate din ce în ce mai mult este proprietățile sale puternice de protecție pentru inima și sistemul cardiovascular.

Cercetătorii s-au interesat pentru prima dată de usturoi pentru a preveni bolile cardiovasculare, după ce au descoperit că oamenii care locuiesc în apropierea Mediteranei, unde usturoiul este un produs de bază al gospodăriei, au rate mult mai mici de deces din cauza bolilor cardiovasculare decât în alte țări.

Este larg cunoscut faptul că dieta mediteraneană este legată de rate mai scăzute ale bolilor, în special probleme cardiovasculare. Nu este o coincidență faptul că acești oameni mănâncă cantități mari de usturoi printre alte alimente și fac alte alegeri de viață sănătoase.

Te-ar mai interesa: Medic cardiolog: Românii greșesc când vine vorba d...

Căței de usturoi prăjiți. Beneficii pentru sănătate

Cercetătorii cred, de asemenea, că compușii organosulfurați din usturoi pot fi protectori împotriva cancerului.

Unele studii arată că usturoiul este eficient pentru prevenirea cancerelor de pancreas, colon, rectal, esofag, pancreas, stomac, sân, prostată, vezică urinară, creier și plămâni, precum și mielomul multiplu.

Potrivit Web MD, usturoiul este, de asemenea, un tratament minunat pentru „prostata mărită (hiperplazie benignă de prostată; BPH), fibroză chistică, diabet, osteoartrita, febra fânului (rinită alergică), diareea călătorului, hipertensiune arterială la sfârșitul sarcinii (preeclampsie) , infecție cu drojdie, gripă și gripă porcină.”

Te-ar mai interesa: Mărturia sfâșietoare a unei românce stabilite în T...

Și datorită conținutului ridicat de antioxidanți din usturoi, este utilizat pe scară largă pentru prevenirea și tratarea răcelii comune. Proprietățile sale puternice antibacteriene și antifungice îl fac un tratament puternic pentru infecții, motiv pentru care a fost utilizat pe scară largă pe câmpul de luptă pentru soldații răniți.

De asemenea, puteți utiliza usturoiul local ca alungitor pentru căpușe și țânțari atât pentru voi, cât și pentru animalele voastre de companie. Un studiu arată chiar că administrarea internă a capsulelor de usturoi de 1200 mg/zi timp de 8 săptămâni poate reduce riscul de mușcături de căpușe cu până la 21%.

Te-ar mai interesa: Un nou scandal zguduie din temelii Universitatea d...

Efectele benefice asupra sănătății ale usturoiului

Alte utilizări pentru usturoi includ utilizarea uleiului de usturoi pentru durerile de urechi. Acest remediu înțepător ajută la ameliorarea inflamației și la uciderea bacteriilor .

Unii oameni, conform Web MD, folosesc usturoiul cu succes pentru a trata „oboseala cronică, sindromul, tulburările menstruale, nivelurile anormale de colesterol cauzate de medicamentele HIV, hepatita, dificultățile de respirație legate de bolile hepatice, ulcerele stomacale cauzate de infecția cu H. pylori, durere musculară indusă de efort în urma exercițiilor fizice de performanță.”

Te-ar mai interesa: Cum să ai o inima sănătoasă. Virginia Faur spune c...

Usturoiul este, de asemenea, foarte eficient pentru boli generale cum ar fi răceala comună, durerile de cap, durerile de stomac, congestia sinusurilor, febra, durerile de gât, precum și dificultățile de respirație, astmul și bronșita.

Cum să prăjiți căței de usturoi

Prajirea cateilor de usturoi este extrem de ușoară!

Iată ce trebuie să faci:

  • Preîncălziți cuptorul la 200 C
  • Curățați și aruncați pielea de hârtie a straturilor exterioare ale bulbului de usturoi. Asigurați-vă că lăsați pielea cățelor de usturoi individuali.
  • Puneți capetele de usturoi într-o tavă pentru brioșe, cu partea tăiată în sus. Stropiți cu ulei de măsline. Acoperiți usturoiul cu folie de aluminiu.
  • Coaceți timp de 30-35 de minute sau până când se înmoaie.
  • Lăsați usturoiul să se răcească și îndepărtați pielea din jurul fiecărui cățel.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private