Sari la conținut

Mierea cu scorțișoară, combinația care distruge peste 20 de boli. Cum se administrează și ce să știi când faci o astfel de cură

Mierea cu scorțișoară este un veritabil cocteil tămăduitor. Iată cum îl poți folosi pentru a-ți păstra sănătatea, pentru a slăbi și pentru a scăpa de anumite boli care îți slăbesc organismul.

Încă din timpuri străvechi, mierea a fost folosită ca un adevărat medicament. Proprietățile ei sunt de-a dreptul uimitoare.

Combinația de miere și scorțișoară a fost folosită de secole atât în medicina tradițională chineză cât și în cea indiană ayurvedică.

Unite au proprietăți vindecătoare unice și sunt un bun remediu natural pentru numeroase boli.

Mierea este un cumul de glucoză, fructoza, peste 11 tipuri de vitamine, 30 tipuri de minerale si oligoelemente, 19 tipuri de aminoacizi si enzime.

Dintre vitaminele cele mai importante, amintim cele din grupul B cum ar fi B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, H, P. Mineralele si oligoelementele din compozitia sa sunt: calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu, zinc.

Scortișoara era cunoscută în Mesopotamia ca o plantă cu proprietăți curative, iar in zilele noastre acest condiment important se bucură de o utilizare largă în medicina populară. Conține calciu, crom, cupru, iod, mangan, fosfor, potasiu, zinc, vitamina A, B1, B2 si C, esențiale pentru menținerea sănătății.

Prima întrebuințare a mierii cu scorțișoară este de eliminare a surplusului ponderal. La două lingurițe de miere se adaugă o linguriță de scorțișoară și se amestecă. Jumătate din amestec se ia dimineața pe stomacul gol (ideal alături de apă caldă cu lămâie) și jumătate seara, la culcare.

Beneficiile sale nu mai contenesc: Scade nivelul colesterolului, previne apariția infarctului miocardic, ameliorează dispneea, fortifică mușchiul cardiac, scade ritmul cardiac, reglează tensiunea arterială, redă elasticitatea vaselor sangvine. Datorită acestor proprietăți benefice, se recomandă și în boli cardiovasculare.

Pentru că mierea cu scorțișoară crește vitalitatea organismului, este ideală în cazuri de oboseală cronică. Cei în vârstă vor remarca o îmbunătățire a memoriei, dacă vor consuma miere cu scorțișoară. În plus, e posibil să li se îmbunătățească și mobilitatea, combinația miraculoasă ameliorând flexibilitatea și mobilitatea.

Consumul de miere cu scorțișoară întărește sistemul imunitar. Știm deja că o imunitate bună ne ferește de multe boli. În cazuri de răceli sau gripă, se administrează de 3 ori pe zi.

E bună și în cazuri de infecții, dureri de dinți sau probleme stomacale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel